GJERSTAD: Den mannlige sosialarbeideren skal ha våknet da han hørte et voldsomt bråk og spetakkel utenfor huset sitt i Gjerstad natt til tirsdag.

— Når han går ut for å undersøke hva som foregår, får han han øye på en bil som kommer kjørende mot ham med fulle lys. Ut av vinduet holder vedkommende frem en fresende motorsag, sier lensmannen i Gjerstad kommune, Odd Holum, til VG Nett.

Stakk hull i dekk

Sosialarbeideren skal ifølge politiet ha oppfattet situsjonen som svært truende. Han løp inn i huset og søkte tilflukt.

— Inne i huset hører han fortsatt at motoren freser en stund til, men etterhvert reiser bilen. Når han så kommer ut igjen, oppdager han at et tre i hagen har blitt kuttet ned og at det er blitt stukket hull i to dekk, forteller Holum.

Klokken 00.38 ringte sosialarbeideren til politiet.

Pågrepet

Ved 8.30-tiden tirsdag morgen fikk politiet så melding om et innbrudd på brannstasjonen i Gjerstad. Innbruddstyven skal ha brukt motorsag for å komme seg inn gjennom inngangsdøren. Politiet har grunn til å tro at det er samme gjerningsmann som har vært på ferde.

Ved 15-tiden tirsdag ble en 27 år gammel mann pågrepet, mistenkt for både innbruddet og truslene.

— Ut ifra de opplysningene vi hadde og beskrivelsene av bilen som vitner hadde oppgitt, kunne vi pågripe en mann, som nå er mistenkt for å stå bak nattens aksjoner, sier lensmannen.

- Trolig en hevnaksjon

Politiet tror truslene mot sosialarbeideren kan være en hevnaksjon.

Mannen i huset er ansatt ved sosialkontoret i kommunen, og ifølge politiet er gjerningsmannen hans sosialklient.

— Når noen møter opp hjemme hos noen med motorsag for å skremme og true dem, kan ikke dette kalles annet enn en hevnaksjon, sier Holum til Agderposten.no.

27-åringen vil bli avhørt onsdag.