Sjekk alle våre nettkameraer på fvn.no/lokalt/nettkamera

AGDER: Foreløpig er det Brokke og Hovden som kan melde om de beste skiforholdene. De fleste alpinanleggene beregner å være fullt operative fra like over jul.

Brokke: — Vi har nå 13 minusgrader, og tre av våre fem bakker åpne, sier Jan Wojtaszek, som er daglig leder ved Brokke alpinsenter.

I Wojtaszeks anlegg er det en blanding av natur- og kunstsnø som ligger i bakkene.

— Vi har en såle av kunstsnø, og nå i dag cirka 10 centimeter myk nysnø på toppen. Forholdene er rett og slett kjempebra, mener Wojtaszek.

Brokke har et barneområde åpent, samt også et ordinært voksentrekk med to nedfarter.

Hovden: - Her har vi sol, blå himmel og kaldt vær. Akkurat nå er det 22 minusgrader. En skikkelig god vinterdag, sier Anne Grimestad, som er markedsansvarlig ved Hovden skisenter.

Også på Hovden har det kommet nysnø i helga, og det produseres jevnlig kunstsnø.

— Nå har vi tre av de 28 bakkene åpne. Det er de to mest populære hovedløypene, samt barneanlegget. I tillegg vil terrengparken være ferdigpreparert i løpet av uka, sier Grimestad.

Hovden regner med at det vil strømme til med besøkende nå de kommende dagene.

— Foreløpig har det kommet mange dansker. Vi regner med at det de neste dagene vil strømme på med sørlendinger som skal feire jul her, sier Grimestad.

Nettkamera - Hovden

Ljosland Skisenter: 40 centimeter nysnø og 10 centimeter kunstsnø gir gode forhold. I helga åpnet ett trekk, og 2. juledag regner man med å åpne nok en heis. Da vil man ha seks nedfarter, hvorav den lengste er på 1500 meter.

Sirdal: Snøbygda vest i fylket har slitt med lite snø foreløpig, og hverken anleggene på Tjørhomfjellet eller i Ålsheia har rukket å produsere nok kunstsnø til å åpne.

— Nå har vi 20 snøkanoner i sving, så vi håper å kunne åpne til 2. juledag, sier Jan Atle Solberg, driftsleder ved Ålsheia, til fvn.no.

Nettkamera - Ålsheia

Også kollega Øystein Tjørhom ved Tjørhomfjellet sliter med lite snø.

— Snøen har dessverre falt ned fra skyene før de har nådd oss. Vi produserer nå kunstsnø, og nærmer oss en startdato, men vi tør ikke love noe, sier Tjørhom.

Nettkamera - Tjørhomfjellet

Ifølge egne nettsider er anlegget på Ådneram foreløpig stengt.

Nettkamera - Ådneram

På Fidjeland er derimot hovedheisen åpen.

— Vi satser på å også ha åpnet barnetrekket før jul, sier driftsleder Torbjørn Tjensvold, til fvn.no.

Nettkamera - Fidjeland

Bortelid: - Her har vi for så vidt nok snø, men har stengt i dag på grunn av lite gjestegrunnlag, får fvn.no opplyst hos skitrekket på Bortelid.

I bakkene på Bortelid ligger en blanding av kunst- og natursnø. Anlegget har ved full maskin fem skiheiser og ett skibånd i sving.

Nettkamera - Bortelid

Tveit: Anlegget i Kristiansand, som markedsfører seg som Norges sørligste skianlegg, har foreløpig stengt. Ifølge telefonsvarer oppdatert 19. desember, håper man å åpne så fort som mulig - men man tør ikke love en dato.

Sjekk værvarselet på fvn.no/veret