KRISTIANSAND: I en kontroll biltilsynet gjennomførte i Grimstad torsdag, ble den litauiske traileren stoppet og ilagt kjøreforbud. Traileren var så full av tekniske feil at det ikke var forsvarlig å la den kjøre videre.

— Den hadde nedslitte dekk og en del tekniske mangler. Biltilsynet tauet først traileren til Stoa, deretter ble den parkert hos Scania på Nedenes for dekkskifte og oppgradering teknisk. Men mandag ble traileren stoppet på ny av politiet, uten at reparasjonene var gjennomført, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ny sjåfør og nye nøkler

En annen litauisk trailersjåfør satt bak rattet da traileren ble stoppet for andre gang.

— Traileren ble stoppet med ny sjåfør og nye nøkler. Han hadde hentet bilen på verkstedet i Arendal, sier Lauvnes.

Ifølge politiet har trolig det litauiske firmaet sendt opp ny sjåfør i løpet av helgen for å kjøre videre med bilen. Vedkommende, en 50 år gammel mann, hadde med seg nytt nøkkelsett fra hjemlandet.

— De andre nøklene henger innelåst hos Scania på Nedenes, sier Lauvnes.

Pågrepet

Det var i 18-tiden mandag at politiet fikk melding om at traileren var på veien igjen. En time senere ble den stoppet ved Boen Bruk i Tveit i Kristiansand.

— Trolig hadde sjåføren et oppdrag der. Mannen ble pågrepet, og traileren beslaglagt. Det blir gjennomført sak opp mot sjåføren og firmaet, sier operasjonslederen.

Sjåføren som ble stoppet i Grimstad torsdag, var ikke med da traileren ble stoppet igjen mandag.

— Også han er anmeldt av biltilsynet, sier Lauvnes.

Etterforskes videre

Traileren ble avskiltet på stedet. Sent mandag kveld ble den tauet til Scania i Sørlandsparken. Der blir den etter planen stående til feilene er utbedret.

Operasjonsleder Lauvnes medgir at politiet ser alvorlig på saken, og at både 50-åringen og firmaet hans kan vente seg en kraftig reaksjon. De må også betale både inntauing og verkstedregning.

— Forholdet blir etterforsket videre, sier han.