STAVANGER: Det var ved 00.30-tiden natt til søndag at venndølen ble utsatt for meget grov vold mellom 7-Eleven og Burger King på Skagenkaien i Stavanger sentrum. Uten forvarsel ble han slått i bakken. Politiet beskriver saken som stygg og alvorlig.

Ukjent gjerningsmann

Gjerningsmannen er så langt ukjent og derfor har politiet gått til et meget spesielt etterforskningsskritt.

— Politiet går normalt ikke ut med bilde av fornærmede, men gjør et unntak denne gangen for å sette et ansikt på voldsofferet, skriver politiførstebetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon i en epost til Aftenbladet.no.

27-åringen som ble slått ned har samtykket i at bildet av ham blir publisert.

— Nå velger politiet å gå ut med et foto av den skadede, i håp om å øke sjansene for at eventuelle vitner hjelper til slik at gjerningsmannen blir tatt, heter det videre i eposten.

27-åringen ble sendt til sykehus etter overfallet. Han er nå utskrevet.

Flere vitner har meldt seg

Politiet hadde tirsdag kveld fått flere henvendelser fra publikum, uten at dette har ført politiet nærmere gjerningsmannen.

— Vi har fått noen henvendelser etter at bildet ble offentliggjort i media og har snakket med et par vitner som har tatt kontakt med oss, men uten å kunne gi noen detaljert beskrivelse av gjerningsperson, sier vaktleder Tom Ovnerud ved Stavanger politistasjon til Aftenbladet.no tirsdag kveld.

Politiet har hentet inn bilder fra overåkningskameraer i området.

— Det er for tidlig å si om vi finner noe som har betydning for saken. Det er mange personer i sentrum på denne tiden, og det er tidkrevende arbeid å gå gjennom filmene vi har fått hånd om, sier Tom Ovnerud.

Blind vold

Rogaland Avis skriver at 27-åringen var på helgebesøk i Stavanger da han ble slått ned. Ifølge Aftenbladet husker han ingenting av hendelsen, som skal ha skjedd uprovosert.

— Vold kan i utgangspunktet ramme hvem som helst. Politiet ønsker å luke ut elementer som tillater seg denne type totalt uakseptable oppførsel. Fornærmede har samtykket i at bildet kan publiseres, skriver politiførstebetjent Johansen.