KRISTIANSAND: — Det handler om å slutte å lyve og si det slik det er, sa hovedtaler Jens-Petter Jørgensen da han åpnet årets fellesmøter i går kveld.

Hele uken er viet et eneste tema: «Sterk nok til å være svak». Jørgensen kommer til å bruke møtene til å få folk til å snakke mer åpent og sant om livene sine. Det mener han mangler på Sørlandet.

- Å tale sant er vanskelig. Men det er spesielt vanskelig i en kultur der alt er så sabla greit, sa Jørgensen.

Lei av teologi.

Folk fikk høre at taleren var lei av å diskutere diverse teologiske spørsmål. Han oppfordret i stedet både mennesker og menigheter til å være mer åpne og ærlige om hvordan de har det.

— Hvis du ikke vil invitere noen inn i livet ditt, får du heller ikke oppleve noe av andres kjærlighet. Derfor trenger jeg å tale sant om livet mitt både til mine kollegaer og min ektefelle, sa Jørgensen.

Han kom med en klar oppfordring til både menigheter og enkelte kristne om å være mer åpne, lytte mer til hva andre har å si og være mer nådige.

— Det viktigste vi kan gi bort er å lytte til hverandre, sa Jørgensen.

Han kom med følgende oppfordring til folk i salen: - Sjekk hva de du prater med i lunsjen i morgen virkelig har på hjertet. Prøv å lytte til hva de har å si.

Hele uken.

Jørgensen skal tale i Domkirken hver kveld denne uken bortsett fra lørdag. Som vanlig var Domkirken nesten fullsatt på første møte.

— Det var veldig bra møter i fjor. Derfor går jeg her i år også, sier Marita May Pedersen (22).

  • Det blir spennende å høre forkynnelsen i år. Så våger kanskje mennesker å være mer åpne med sitt eget liv, sier Truls Berntsen, som er leder for fellesmøtekomiteen også i år.

— Temaet han tar opp er veldig aktuelt. Folk leser om det i blader og aviser, og det tror jeg de gjør fordi de gjenkjenner noe av dette, sier Berntsen.

Tekst: Kjetil Reite

kjetil.reite@fvn.no - 38 11 36 63