ARENDAL: Dette viser at folk har en lav terskel for å benytte seg av profesjonell hjelp, og det synes legene ved psykiatrisk akuttpost i Arendal er positivt, melder Agderposten.

— Vi opplever at folk føler seg sikre på å få hjelp når de trenger det, og innenfor et år etter innleggelse, er det uvanlig mange som re-innlegges, forteller avdelingsleder Oddbjørn Sæther til Agderposten.

Selv om det muligens er for mange akuttinnleggelser per dags dato, mener legene det er et positivt tegn at folk føler seg sikre på å få hjelp når de legges inn og har tillitt til sykehuset. Nå vil det også bli opprettet en egen psykose-avdeling, som har vært etterlengtet i ti år.

- Alle kan få en psykisk lidelse

Oddbjørn Sæther er opptatt av å skape mer åpenhet rundt psykiatrien, som han mener har endret seg betraktelig i positiv retning den siste tiden.

— Vi bruker lite tvang, og har ingenting å skjule. Vi vil gjerne vise frem den moderne psykiatrien. Her har vi kong Salomo og Jørgen hattemaker, alle kan få en psykiatrisk lidelse, uttaler han til Agderposten.