VENNESLA: For cirka en måned siden omtalte fvn.no skiltflausen i Vennesla. På et skilt der det skulle stå Helse— og velferdssenter hadde man glemt både bindestrek etter helse, og en s i velferdssenter, slik at det ble Helse og velferdsenter.

Fastlege og medeier av bygget, Finn Bjørn Rørvik, kunne den gang røpe at det den ene skrivefeilen sågar var tilsiktet.

— Bindestreken er bevisst utelatt. Jeg husker vi diskuterte det med ham som laget skiltet for oss. Man gjør sine valg, sa Rørvik.

Rettelse

Men nå melder Vennesla Tidende at det ser ut til at eierne av velferdssenteret har kommet på nye og mer rettskrevne tanker. For nå er det satt inn en bindestrek etter helse, og og en s i velferdssenter. Om enn på en måte som nok er litt original.

Språkprofessor Finn-Erik Vinje ble særdeles oppgitt da han fikk høre om det feilskrevne skiltet i første omgang.

— Det er ikke rart at særskriving brer om seg som ild i tørt gress når folk som lager offentlige skilter hverken kan eller vil skrive korrekt, sa Vinje for en måned siden.

- Fattigslig

Særlig mer imponert blir han ikke når han hører om rettelsen. Selv om han først ler godt når fvn.no ringer, blir han straks mer alvorlig.

— Dette er jo så fattigslig. At man ikke kan sette opp et nytt skilt er jo latterlig, slår en meget bestemt språkprofessor fast.

Han mener at det eneste riktige ville være å sette opp et nytt skilt.

— Det er jo tydelig at de har innsett at det opprinnelige skiltet er feil. Kanskje de gjør det på denne måten for å spare penger, spør Vinje.

- Burde skamme seg

- Også ser vel dette litt dumt ut?

— Hehe, ja, det kan du si. Det henleder jo oppmerksomheten på at det var feil i utgangspunktet. Det er jo sånn lærerne gjør på skolen, for å vise at noe er feil. Da jeg gikk på skolen måtte vi da gå hjem og skrive det ordet tre ganger.

- Kanskje de ansvarlige burde gå hjem og skrive Helse- og velferdssenter tre ganger hjemme?

— Ja, men først bør de gå hjem og skamme seg. Så burde de fikse et nytt skilt, fastslår Vinje.