EKSEMPEL: Slik kan profilbildet ditt bli seendes ut etter at du har lastet det opp på kampanjens hjemmeside. FOTO: Pressefoto. Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND: «Gi ditt ansikt-kampanjen» er en større kampanje for å sette fokus på at jenter i mange samfunn blir sett på som mindre verdt enn gutter og at de derfor ikke har de samme mulighetene som sine brødre. I stedet for å hente inn underskrifter fokuserer kampanjen på å engasjere på nett og på hvordan budskapet enklest kan deles i sosiale medier. Rosa profilbilde

— Dette skjer ved at de som ønsker å støtte kampanjen kan laste opp et bilde av seg selv på Plan Norge sin hjemmeside. Når du har gitt ditt ansikt, blir det liggende på kampanjesiden og du får et rosa et tilbake som du kan bruke som profilbilde på Facebook, Nettby eller Twitter. På denne måten gjør du også andre oppmerksomme på kampanjen, forteller Tobias Bæck til fvn.no.

Her kan du donere ditt ansikt

Bæck, som er 25 år gammel og fra Kristiansand, er prosjektleder for nettsiden til «Gi ditt ansikt». Han kan fortelle at Plan Norge har hatt en enorm respons på kampanjen.

— Så langt har rundt 90.000 mennesker gitt sitt ansikt til kampanjen. Det er over all forventning. Den interne målsetningen var at i alt 10.000 skulle gi sitt ansikt i løpet av kampanjens periode. Dette tallet oppnådde vi allerede en time etter at kampanjen ble satt i gang. Nå har vi oppjustert målsettingen til 100.000, sier Bæck.

Serverkrasj

Så stor var pågangen at serverene til Plan Norge krasjet.

— Vi beregnet jo ikke at dette skulle ta av så mye som det har gjort. Så etter en time krasjet serveren og vi måtte doble kapasiteten, men det var tydeligvis ikke nok for serverne knelte igjen og vi måtte doble på nytt. Slik har det egentlig bare fortsatt, sier han.

Spesielt på Nettby har de hatt stor suksess med kampanjen. Der har de ifølge Bæck fått rundt 80.000 fans, og deres samarbeidspartnere på Nettby er overveldet over responsen.

– Det er veldig gøy at oppslutningen har vært så stor! Det er kanskje ikke helt optimalt at serveren krasjer grunnet for stor pågang, men det er en bra kvittering på at kampanjen er vellykket, så det er gøy, forteller Andreas Roos, product manager for Nettby, til Plan Norge.

- Overveldende

Også generalsekretær for Plan Norge, Helen Bjørnøy, er strålende fornøyd med kampanjen.

– Det er overveldende å se at så mange er enig med oss i at det er viktig å fokusere på jenter. Den umiddelbare responsen fra Nettbyborgerne lover bra for kampanjen. Satses det ikke på jenter, når vi ikke tusenårsmålene, sier Helen Bjørnøy.

FORNØYD: Generalsekretær for Plan Norge, Helen Bjørnøy, er fornøyd med kampanjen. FOTO: Pressefoto. Foto: Pressefoto

Hele kampanjen kulminerer i flere tv-sendinger på VG Nett den 22. september. I tillegg skal Plan Norge, i samarbeid med Norsk senter for menneskerettigheter og Utenriksdepartementet arrangere Plan Norge en konferanse med fokus på jenters økonomiske rettigheter den 24. september.