KRISTIANSAND: Det kom fram da Agder lagmannsrett i dag startet ankebehandlingen av Bygland-drapet.

Aktor Stina Sveier Nielsen leste opp deler av et avhør som ble tatt av den eldste sønnen like etter drapet ble begått i skolegården i Bygland i juli i fjor.

DREPT: Vian Batir Fatah (38) ble drept i skolegården i Bygland. (Foto: Privat) Foto: Privat

I avhøret forklarer sønnen at faren skal ha uttalt "denne konflikten lukter det blod av" like før drapet ble begått.Sønnen ble like etter drapet pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på sin egen mor. Politiet frafalt etter en tid siktelsen.

Aktoratet legger til grunn at sønnen i dag er 17 år. Det knyttes imidlertid usikkerhet til alderen på de tre eldste barna ettersom familien løy for norske myndigheter om flere familieforhold da de kom til landet.

— Beskytte meg Aktor spurte i retten i dag tiltalte hva han trodde sønnen mente med uttalelsen.

— Mine barn fryktet at Vians nye kjæreste skulle drepe meg. Det var aldri snakk om at jeg skulle drepe noen, men at jeg kunne risikere å bli drept, svarte Hussein.

Den da 16 år gamle sønnen hadde også med seg en kniv til stedet hvor Bakir Fatah ble drept. Da politiet kom til stedet etter drapet var begått, kastet 16-åringen kniven fra seg i mot en bekk. Den ble senere funnet og beslaglagt.

— Sønnene mine ville beskytte meg. De var redd for at pappaen deres skulle bli drept av den andre mannen. Det var derfor han hadde med seg kniv, sa tiltalte i retten i dag.

- Svartet for meg I lagmannsretten i dag hevdet nok en gang tiltalte at han ikke hadde til hensikt å drepe sin ekskone i skolegården på Bygland. Ifølge 39-åringen husker han kun det første knivstikket mot ryggen til ekskona.

— Det var kun ment for å gi henne en skramme, samt å skremme henne bort fra meg. Det svartnet helt for meg. Jeg husker ingenting før jeg kom til meg selv og så at hun var full av blod. Da skjønte jeg at hun var påført mer enn det ene knvistikket, sa Hussein til lagmannsretten.

Det er satt av åtte dager til rettsaken som fortsetter i morgen.