KRISTIANSAND: Den 46 år gamle mannen er i Kristiansand tingrett funnet skyldig i flere tilfeller av vold. Voldsepisodene pågikk over en periode på ett år. Etter at flere voldstilfeller ble anmeldt, trakk den voldsutsatte kvinnen tilbake anmeldelsene, angivelig fordi hun ble drapstruet av den domfelte.

Domfelte har nektet for de fleste vodlstilfellene, og mente i retten at en del av de skader som eks-samboeren har fått er selvskading.

Professor, dr. med. Kari Ormstad ved Rettsmedisinsk Institutt tilbakeviste dette som vitne i retten. Ifølge dommen la Ormstad vekt på at omfanget, arten og lokalisasjonen av blåmerker og skader underbygger fornærmedes forklaring om omfattende, systematisk og gjentatt vold og integritetskrenkelser.

Kristiansand tingrett, som bestod av tingrettsdommer Knut Otterbech og meddommerne Åse Isaksen og Hugo Raul Salazar, understreker i dommen at den domfelte over en periode på ett år har tildelt fornærmede slag, spark, slag med gjenstander, stikking med redskap, kvelertak, drapstrusler og innstengning.

I et tilfelle brakk han armen på kvinnen. «Volden og truslene danner et mønster og tilsier at fornærmede har levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold». Retten fant at det må reageres strengt på denne typen vold, og dømte mannen til ubetinget fengsel i to år og tre måneder. 46-åringen er tidligere også domfelt for vold.