ÅRHUS: — Halvparten av mennene har gått i Århus Valgmenighed, mens den andre halvdelen hører til i Århus bykirke. De har vært aktive i menighetslivet, og har betydd mye for svært mange mennesker, forteller talsperson i bykirken, Stefan Primdahl til Fædrelandsvennen.

Minnestund.

Ifølge Primdahl prøver man i løpet av fredagen å få til en verdig minnestund for de fire som høyst sannsynlig har omkommet i skjærgården utenfor Skjernøy i Mandal. Det kan også bli utsatt helt til søndag.

— Det blir en minnestund i Århus Valgmenighed. Tidspunktet er ennå ikke fastsatt ettersom vi ønsker at de pårørende skal være med å bestemme dette, sier Primdahl.

Menighetslederen ønsker å tilby folk i byen et rom hvor de kan dele sorgen og snakke sammen om den tragiske hendelsen som har rammet lokalsamfunnet.

- Be og være stille.

  • Det blir et åpent rom hvor folk kan komme å be litt, og være stille. Her kan de møte hverandre for å prate om og gråte sammen, sier han.

Primdahl forteller at han kjenner alle de seks guttene som dro på sommerferie til Mandal for å fiske. Noen av dem hadde han et nært venneforhold til. Han forteller at alle guttene bekjenner seg som personlige kristne, og er aktive i menighetssammenheng.

Ulykken i Mandal har vært på alles lepper i Århus de siste dagene. Primdahl sier tragedien har blitt mottatt med sjokk.

— Folk har reagert med stor sorg, og det har vært mange tårer. De siste to dagene har mange møttes spontant for å snakke om hendelsen, også i dag kommer mange sammen. Denne saken berører riktig mange, sier Primdahl.

Selv om han kjenner flere av mennene svært godt, føler han det er for tidlig å si noe om sitt venneforhold og hvordan de savnede var som mennesker.

I Danmark.

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro, så har de to danskene Søren Thuesen og Niels Højlund sammen med familiene reist til Hirtshals med morgenferjen til Fjordline fra Kristiansand fredag.

Ifølge Ekstrabladet skal de to mennene møte familiene til de savnede danskene i Århus i kveld.

Det var onsdag ettermiddag at jolla de seks danskene satt i veltet utenfor Skjernøy i Mandal. Etter en ekstrem svømmetur klarte Søren Thuesen å varsle om hendelsen slik at en kamerat ble reddet fra en øy. De fire andre er fortsatt savnet. Under følger en rekke saker fvn.no har skrevet om hendelsen.