AGDER: — Vi har hatt nesten 47.000 reisende mellom Hirtshals og Kristiansand i påska. Det er heftige tall. Helt rått, sier en fornøyd Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line, til fvn.no.

Reiser til Danmark for å slippe snø Én av 15 egder

Med sen påske og vårlig og mildt klima i Danmark, er det rekordmange som har tatt turen over Skagerrak i høytiden. Grønberg forteller at 70 prosent av de som har reist med Superspeed i påska er nordmenn.

— Det er vanligvis noen rogalendinger også, men i påska er det stort sett lokalmarkedet som rår, sier Grønberg.

Det vil si at nesten én av femten egder drar til Danmark i ferien. Torsdag før påske var det bestilt 35.000 reiser i høytiden, men tallene endte på over 47.000 solgte billetter. Av disse er det omtrent 30.000 enkelt-billetter som er solgt til sørlendinger.

Rekordmange

  • Ja, det er mange som har hoppet på korte turer underveis i påska. Dette er ny rekord, og totalt har vi cirka 10 prosent flere nordmenn som har seilt med Superspeed i årets påske i forhold til fjorårets, sier Grønberg.

Til sammen altså rundt 20.000 danmarksreisende sørlendinger, når en tar hensyn til at mange reiser både frem og tilbake. Danskene gjorde seg ferdig med Norge i januar, februar og mars.

Tabellen nedenfor viser antall nordmenn og sørlendinger som ferierer i påska. Disse lar seg vanskelig sammenlignes med tall fra Color Line, da SSB regner fra 16-79 år, mens det på danskeferja, spesielt i påska, er mange barn som reiser. I tillegg regner SSB kun overnattingsferier og derfor ikke folk som drar på dagstur til Danmark.

Tabellen nedenfor viser antall nordmenn og sørlendinger som drar på ferie i påska. Disse tallene lar seg vanskelig sammenlignes med tall fra Color Line, da SSB regner fra 16-79 år, mens det på danskeferja, spesielt i påska, er mange barn som reiser. I tillegg regner SSB kun overnattingsferier og derfor ikke folk som drar på dagstur til Danmark.

Reisende:Totalt:Norge:Utlandet
Nordmenn446.966350.32096.645
Agder og Rogaland51.28141.23710.044