ARENDAL: — Jeg tenkte: «Han der er steingal», forteller Bjørn Andersen til fvn.no.

Biljakt

Fredag kveld ved 19.20-tiden ble Andersens bil, som ble stjålet onsdag morgen, oppdaget av Andersens sønn på Utnes på Hisøy.

— Sønnen min ringte meg, og fortalte at han hadde sett bilen, en Mitsubishi, sier Andersen.

Da startet biljakten. Andersen kastet seg i leiebilen han disponerte, og fulgte etter biltyven. I den stjålne bilen satt en ung mann og en ung jente.

— Jeg fulgte etter ham et stykke, og til slutt fikk jeg sperret ham inne i et gårdsrom like ved Saga Video på Nedenes, forteller Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ble desperat

Da tyven forsto at han var innesperret ble han så desperat at han ikke så noen utvei.

— Han kjørte rett og slett på meg, i et forsøk på å få dyttet meg og leiebilen ut på veien for å komme avgårde. Jeg tenkte han måtte være steingal, sier Andersen.

Etter å ha kjørt på leiebilen innså tyven at han ikke slapp unna den veien.

— Han kjørte da opp på plenen, og kom seg forbi meg likevel, forteller han.

Ferden fortsatte til en annen eiendom på Hisøy.

Annerledes fredag

  • Plutselig oppdaget jeg en fremmed bil på plenen her, forteller Steffen André Norberg til fvn.no.

Norberg var akkurat kommet hjem da han oppdaget bilen.

— Jeg skjønte jo at det var noe muffens her, så jeg ringte til politiet, og de fortalte at bilen er stjålet. Bilfører var derimot borte, så jeg fikk tatt bikkja med meg for å se om vi kunne spore opp tyven. Jeg måtte derimot gi opp da vi kom ut på den tørre asfalten, sier Norberg.

- En litt annerledes fredagskveld?

— Ja, dette er jo ikke hverdagslig, og jeg håper de får tatt tyven. Ikke noe moro å ha ham rundt i området her, han virker jo ganske desperat, sier Norberg.

Oppklart

  • Tre stykker er nå pågrepet i nærheten av denne eiendommen, mistenkt for forholdet. Det er snakk om to menn på henholdvis 26 og 20 år, og en kvinne på 27 år. Vi regner dermed denne saken som oppklart, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Kåre Grønning, til fvn.no ved 21.30-tiden.