VANDRETUR: Molly vandret langt på egenhånd; fra Skotta (t.h.) til Lia (midt på kartet). Hun ble tatt vare på på Nilsesvoll. Kart: Kystatlas Foto: Kystatlas

GRIMSTAD: Historien starter på Skotta på Fevik torsdag. Mona Stiansen lar minigrisen sin Molly gå fritt mens hun henter sønnen på skolen.

— Den må få lov til å gå litt løs, den har vært så mye hjemme i vinter. Jeg hentet sønnen min på skolen, og da jeg kom hjem, var den vekk, forteller Stiansen.

Torsdag leter Mona Stiansen etter minigrisen til sent på natt. Det hun ikke vet, er at noen allerede har funnet grisen på Lia, rundt to kilometer hjemmefra. Molly har antakelig fulgt lysløypa og gått videre på bilveien til Lia. Finnerne leverer den til Kari Lene Abrahamsen, som har et småbruk på Nilsesvoll.

— De lurte på om det var vår. De hadde ikke mulighet til å ta vare på den, og vi har jo noen dyr fra før og et småbruk, sier Abrahamsen.

Molly har griseflaks og får overnatte på småbruket. Fredag morgen leter Mona Stiansen etter minigrisen igjen. Så leser hun Agderposten, som har en notis om at en minigris er funnet. Også fvn.no omtalte saken i går.

— Det stod ikke noe navn, bare hvor det var. Så jeg dro ut og lette, og så fant jeg det, sier Stiansen.

Fredag formiddag ringer hun på døra til Kari Lene Abrahamsen, og der er Molly. Det blir en lykkelig gjenforening.

— Spesielt barna synes det var greit å få den igjen, sier Stiansen, som ikke har opplevd at Molly har vært så langt hjemmefra på egenhånd før.

— Den pleier å ta seg noen runder. Men den har aldri vært sånn vekke før. Den går bare der det er mat. Vi har vært på tur, men aldri så langt, sier eier Mona Stiansen.

GJENSYNSGLEDE: Fra venstre: Findus, Miriam (3 år) og Molly. Foto: Privat Foto: Privat