SKUFFET: Eirik Haugen rakk bare tre turer i stolheisen lørdag. Foto: Torbjørn Witzøe Foto: Torbjørn Witzøe

SIRDAL: Lørdag var det fullt av folk som rant i bakken ved den største heisen i Sirdal, nemlig stolheisen på Tjørhomfjellet. Men cirka klokken 14.30 stanset heisen.— Jeg likte det veldig dårlig, sier Eirik Haugen (13), som kom på dagstur fra Flekkefjord med familien for å renne i bakken.

Han rakk tre turer med heisen før den stoppet.

Feil i motor

Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Fjellheiser (omfatter anleggene i Ålsheia og Tjørhomfjellet), beklager situasjonen.

— Det er forferdelig, men det er ikke så mye å gjøre med det, sier Tjørhom til fvn.no.

Han forklarer at det skjedde noe galt med en av motorene til stolheisen.

— Sannsynligvis er den ene motoren røket, sier han.

Dersom det er tilfelle, kan det få store konsekvenser for skisenteret.

— Hvis den er røket, aner jeg ikke når vi kan åpne igjen, for å si det rett ut, sier Tjørhom.

Det er nemlig seks måneders leveringstid for ny motor fra Italia. Men det kan være de kan få tak i en annen motor, sier Tjørhom.

Stengt søndag - kanskje også mandag og tirsdag

— Vi skulle hatt åpent også mandag og tirsdag. Hvis det ikke er for mye arbeid med å fikse motoren, åpner vi noen av de andre trekkene i anlegget mandag og tirsdag, sier Tjørhom.

Men dersom fiksing av motoren krever mange arbeidere i sving, ser han seg nødt til å stenge alle de fungerende åtte heisene på Tjørhomfjellet og Ålsheia.

Det som er sikkert, er at heisen i alle fall ikke åpner søndag. De ansatte på Tjørhomfjellet jobber nå på spreng for å få heisen klar til vinterferien i uke 9. Får ikke refundert heiskortene

De som har kjøpt heiskort lørdag får ikke pengene refundert.

— Selv om vi stenger stolheisen, så har vi åtte andre heiser gående helt til det blir mørkt. Da synes jeg vi har gjort veldig mye for å kompensere, sier Tjørhom.

Anlegget skulle egentlig stengt klokken 16, men holder nå åpent til 18 for å bøte på problemene. Folk som har kjøpt heiskort kan også renne i Ålsheia, som ligger noen hundre meter unna Tjørhomfjellet.

Dårlig tidspunkt

Heisstansen kunne vel ikke hatt en dårligere timing for Tjørhomfjellet. Øystein Tjørhom bekrefter at dagen i dag er en av de beste dagene de har hatt i vinter.