KRISTIANSAND: — Vi regner med at reguleringsarbeidet vil ta fra et til halvannet år. Når det er klart vil det ta mellom fem og ti år før alt er ferdig, melder en vinterferierende Drivenes på telefon.

Byggestart i 2012

  • Klarer vi å ha reguleringsplanen ferdig innen 2011, er vi i gang med første del av utbyggingen innen tre år. Men markedet bestemmer tempoet, presiserer administrerende direktør i Kristiansand Næringsselskap (Knas), Jan Omli Larsen.

Forretningsmannen Drivenes sitter i styret i Marvika Utvikling – et selskap som ble opprettet i fjor høst og eid av Knas og de rundt 30 festerne.

Hele det gamle industriområdet på Lund er under utvikling. Første byggetrinn er Øvre Marviksletta på 36.000 kvadratmeter. Ønsket er å gi bydelen Lund et urbant og moderne preg.

Tore Gustav Drivenes bekrefter at det planlegges 400 leiligheter. Leilighetene vil komme i kvartalsblokker med butikker i første etasje.

Rives

  • Området er regulert for sentrumsutvikling. Reguleringsplanen åpner for bygg med fra tre til fem etasjer, forteller Drivenes.

— Planlegger dere å rive dagens bygningsmasse?

— En del bygg skal vekk. Blant annet vil Hansen & Justnæs trevarefabrikk bli revet. De nyeste bygningene vil stå.

— Med sentral beliggenhet blir det vel dyre leiligheter?

— Nei, det tror jeg ikke. Det skal være et tilbud for alle, understreker Drivenes.

Jan Omli Larsen sier tomtene selges til festerne til avtalt pris. Han ser for seg en utforming av Øvre Marviksletta lik som i Kvadraturen, og med en bransjemiks.

Gågate

For å skape intimitet og et tiltrekkende og levende handelsmiljø utelukker man ikke at deler av Industrigata blir gågata.

— Det er for tidlig å si. Men gågate er et alternativ, sier Tore Gustav Drivenes.

Kombinerte bolig-/næringsbygg vil generere mer trafikk. Foreløpige beregninger viser en trafikkøkning på drøye 3000 nye kjøretøy når Øvre Marviksletta er ferdig utbygd. Ifølge Drivenes og Omli Larsen vil det bli bygd underjordiske parkeringsanlegg. Det tas også høyde for gateparkering.

Både Drivenes og Omli Larsen har store forventninger til hvordan «Nye Lund» vil bli.

— Det kommer til å bli kjempebra. Lund trenger et sentrum, og det får de nå, sier Knas-direktør Jan Omli Larsen.