KRISTIANSAND: – Skadeomfanget er ganske betydelig. Hvordan fremdriften blir for vår del har jeg ikke oversikt over, forteller daglig leder ved restauranten, Gorm Klink Christoffersen, til fvn.no.

I dag var han på plass i restauranten for å se på skadene. Brannen startet på restaurantens vinloft og det er tydelig at flammene og røyken har gjort sitt for å gjøre ubotelig skade.

– Jeg forholder meg til huseier i den videre prosessen, men det er jo klart at det haster ettersom sommersesongen nærmer seg fort, sier Klink Christoffersen.

Store skader

– Både 1. etasje og 2. etasje har fått store skader. Vi leier lokalene, men eier møblene. De er enten fulle av vann eller stinker røyk. Det ser rett og slett forferdelig ut, sier Klink Christoffersen.

Det er hovedsaklig i 2. etasje at brannen har herjet, men også i 1. etasje er skadene betydelige. Sot og brannskadede i taket preger deler av restauranten, mens skadene er totale i 2. etasje.

Politiets krimteknikere var mandag på plass og konkluderte med at brannen startet i et lyspunkt.

Usikker fremtid

Bygningen hvor Hartmanns Brygge holder til eies 60 prosent av investor Kurt Mosvold. Til fvn.no bekrefter han at skadene på bygningen kan føre til riving.

– Vi holder på med å få taksert bygningen. Før vi får den vet ikke hva som skjer, men det tyder på totalskade. Det er ikke stadfestet, men om det er tilfelle, så må vi vurdere om vi bygger restauranten opp identisk eller om vi gjør endringer, sier Mosvold.

Trolig vil taksten foreligge i løpet av en uke.

– Hvis restauranten ikke er totalskadet vil vi ha muligheten til å holde åpent i sommeren. Om den er totalskadet, så er sommeren tapt, sier Mosvold.

Ansatte permittert

I vintersesongen har Hartmanns Brygge rundt seks ansatte totalt. To har fått jobb på restauranten Havanna, mens tre er permittert etter brannen.

Om Klink Christoffersen skal drive restauranten videre er heller ikke bestemt, men Mosvold er positiv.

– Vi har en avtale med Gorm og han har gjort en god jobb med driften. Vi har en hensikt om å ha en dialog videre med han, sier Kurt Mosvold.