KRISTIANSAND: Nakne kropper, nakne historier. Historier om mobbing, andre historier om spiseforsyrrelser og et anstrengt forhold til egen kropp. Men også fortellinger om mennesker som synes at kropp er topp.

Det hele startet med en avis-annonse i januar i år, hvor sørlendinger ble utfordret til å delta i prosjektet "Min kropp — min sannhet".

Spørsmålet var om noen offentlig ville vise frem kroppen sin, og snakke om sitt forhold til kroppen på utstillingen. 17 mennesker tok kontakt og ville delta i det unike konseptet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dette er et av bildene som nå skal utstilles på Vest-Agder-museet under utstillingen "Min kropp — min sannhet". - Jeg var veldig spent på hvor mange som ville ta kontakt med oss, sier konservator ved Vest Agder-museet, Kathrin Pabst til fvn.no.

Pabst sier hun ikke hadde noen forventninger på forhånd.

— Tre stykker hadde vært bra. Hundre interesserte hadde også vært flott, men etter å ha jobbet med dette nå synes jeg at 16-17 stykker var et helt fint antall, sier Pabst.

- Hvorfor stiller de opp?

— Det er to forklaringer som går igjen. Noen vil vise for seg selv at de tør, andre vil vise frem sin kropp som en protest mot skjønnhetskravet i dagens samfunn, forteller Pabst.

Dette er et av bildene som nå skal utstilles på Vest-Agdermuseet under utstillingen "Min kropp — min sannhet". Kledde av kollegiet

Aldersspennet på deltakerne går fra den yngste, som er 18 år, og opp til den eldste, som er en 76 år gamle mann.

— Vi synes vi har fått en god bredde og variasjon i deltakerpanelet, selv om det ikke var så overraskende for meg at kun tre av dem som tok kontakt er menn, sier Pabst.

- Disse menneskene skulle fotograferes, og også besvare intime spørsmål om sitt forhold til egen kropp. I hvilken grad visste dere hva dere utsatte deltakerne for?

— Faktisk visste vi godt hvordan deltakerene ville oppleve timene med samtaler og fotografering. Alle de ansatte har nemlig prøvekjørt opplegget med fotograferingen og spørsmålsrunden på forhånd, forteller museumskonservatoren.

Utstillingen åpner på Vest-Agdermuseet fredag 12. september.