KRISTIANSAND: — Det er snakk om en husbrann. Huset er totalskadet så vidt jeg har fått beskjed om. Vi holder på å slukke brannen nå, men huset var rimelig overtent da vi kom til stedet, fortalte alarmsentraloperatør Anders Thorbjørnsen ved 110-sentralen i Arendal, til fvn.no rett etter at brannmeldingen tikket inn.

Brannvesenet var ute på pipebrann i sentrum da brannmeldingen kom inn, og brannmannskapene ble omprioritert. Etter det fvn.no erfarer skal brannvesenet ha gjennomsøkt huset uten å finne personer inne i bygningen.

Startet på grillplass

  • Det ser ut til at brannen startet på en grillplass ute på baksiden av huset. Flammene spredte seg langs ytterveggen, inn i takkonstruksjonene og opp i møte, forteller brannsjef Per Stølan ved Kristiansand brannvesen, til fvn.no.

Det var naboer som først oppdaget brannen, og de fikk varslet en person inne i huset.

— Naboer oppdaget brannen. Det begynte å brenne på utsiden av tilbygget, men det ble slukket ganske raskt. Brannen spredte seg inn i reisverket på huset og de driver å åpner taket nå for å slukke på kryploftet. Der brenner det fortsatt og det er et veldig vanskelig slukningsarbeid, sa innsatsleder Kenneth Fidjeland ved Agder politidistrikt, til fvn.no ved 22-tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Marte S. Tveit

Store skader på loftet

På grunn av vanskeligheter med å få vannslangene til riktig sted måtte brannvesenet brukte ekstra mye vann for å slukke brannen.

— Det er ikke så store skader på hovedetasjen, men på loftet har vi måtte slå inn noen vegger. Det er store røyk- og vannskader fordi det var vanskelig å komme til med slange. Fremdeles er det glør og det vil bli en langvarig etterslukking, sier Stølan.

Fem brannmenn fra Søgne og Songdalen brannvesen blitt dirigert til hovedbrannstasjonen i Kristiansand som beredskap i tilfelle det skulle bryte ut andre branner. Disse mannskapene ble dimmitert like før klokken 22.30. Like før midnatt bekreftet 110-sentralen at brannen var slukket. Etterslukkingen vil pågå utover natta.

Foto: Tore André Baardsen