LYNGDAL: De tre mennene drakk og hørte musikk lørdag 26. januar i år. Stemningen ble imidlertid etter hvert amper, og den tiltalte (43) følte seg utestengt fra samtalen mellom de to andre mennene, som var gjester i huset.

Mannen som bodde i huset, altså den tiltalte, hentet så en hammer og slo den ene gjesten flere ganger i hodet. Ifølge forklaringene i retten skal mannen ha blødd kraftig etter hendelsen, og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand.

I retten erkjente tiltalte å ha slått til offeret i hodet med en hammer, men hevdet at han brukte en lekehammer av plast og gummi. Under undersøkelsen av leiligheten fant imidlertid politiet en typisk snekkerhammer i stål og gummi like ved sofaen hvor mennene satt.

På sykehuset ble det klart at fornærmede var blitt påført hjernerystelse, og ble sykemeldt i én uke. Senere har mannens fastlege utvidet sykemeldingen, og mannen er fortsatt sykemeldt. Retten fant det bevist at den tiltalte mannen ikke hadde noen god grunn for å slå med hammeren.

Retten fant alvorlighetsgraden i hendelsen som skjerpende. Formildende sider av saken klarte retten ikke å finne. Aktor ønsket seks måneders fengsel og erstatning på opptil 50.000 kroner for fornærmede, og fikk nesten ønsket oppfylt.

I retten ble 43-åringen dømt til seks måneders fengsel og å betale 30.000 kroner i erstatning.