ARENDAL: — Hvis ikke pengesøknaden blir innvilget i kveld, så faller alt arbeidet vi har gjort i høst sammen. Da har jeg jobbet for en løsning i tre måneder helt uten hensikt, sier Svein Elgvin, daglig leder i NGP til fvn.no.

Anbefales ikke

I innstillingen før kveldens møte går det fram at fylkesrådmannen i Aust-Agder ikke anbefaler politikerne å gi NGP pengestøtte.

Det begrunnes blant annet med at arrangøren ikke har innfrid de krav fylkesutvalget tidligere har stilt når NGP har fått penger. Blant annet har utvalget krevd at arrangøren levere positivt resultat og at bidraget fra næringslivet økes. I tillegg påpeker fylkesrådmannen at sportsarrangementet kun er for et fåtall deltakere, og at forurensningen under fartsfesten står i dyp kontrast til kommunen og fylkeskommunens miljøprofil.

Ledelsen i NGP har lagt fram et forslag til økonomisk løsning for fylkesutvalget:

Løsningen

Det innebærer at de tre sentrale aktørene i NGP (Svein Elgvin, Per Carsten Michelsen og Terje Tellefsen) tar over bankgjeld på 2,2 millioner kroner. Kreditorene går med på en akkord som reduserer de økonomiske kravene med 2,6 millioner. Løsningen innebærer også økonomisk støtte fra både fylkeskommunen og Arendal kommune.

Arendal kommune har tidligere sagt nei til søknaden om 175.000 kroner i pengestøtte til NGP. I innstillingen til fylkesrådmannen settes det som en betingelse for støtte at også kommunen bidrar med penger. Rådmannen i kommunen har bekreftet at kommunen vil behandle søknaden fra NGP på nytt dersom fylkeskommunen beslutter å gi pengestøtte.

- Optimistisk

At Arendal kommune valgte å avslå søknaden, kom som en overraskelse fordi de samme politikerne 14 dager i forkant stilte seg positive til å gi arrangøren pengestøtte. Selv om fylkesrådmannen har innstilt på negativt vedtak, så ser vi optimistisk på tirsdagens møte i fylkesutvalget, sier Elgvin.

— Er det over og ut for NGP dersom søknaden avslås i kveld?

— Det er ikke meg, men styret som beslutter. Men veien videre vil bli bestemt veldig raskt dersom politikerne sier nei. Pengene vi ber om skal gi likviditet til å drive videre. Har vi ikke driftsmidler til neste års arrangement, så kommer det heller ingenting fra næringslivet, svarer Elgvin.