FARSUND: Mannen i førtiårene er dømt for promillekjøring i Lister tingrett, og må sone 18 dager i fengsel og betale 35.000 kroner i bot. I tillegg mister han lappen i femten måneder. Årsaken er at han promillekjørte i Farsund 9. august i fjor.

Den dømte skulle da på butikken og handle. Ved butikken reagerte tre vitner på at han så ut til å være beruset. Ett av vitnene tilbød å kjøre mannen hjem, noe han avslo. Et annet fortalte mannen at han hadde meldt ifra til politiet om at han hadde kjørt i påvirket tilstand.

Motoren var varm

En politibetjent dro hjem til mannen en time senere. Den dømte forklarte at han hadde begynt å drikke vin med en gang han kom hjem, og at han hadde drukket tre liter. Han sa også at han hadde vært tidligere på butikken enn vitnene forklarte, og at han grunnet en skade i beinet kunne ha en ustø gange. Politibetjenten la hånda på motoren til mannens bil, og den var så varm at han ikke kunne holde hånden på den i mer enn et par sekunder.

Blodprøven tatt en liten time etter dette igjen viste at mannen hadde 2,95 i promille.

Ikke trodd av retten

Retten mente det var bevist utover enhver rimelig tvil at farsundsmannen kjørte bil mens han var påvirket av alkohol. De trodde ikke på mannens forklaring på sin ustødige gange, blant annet fordi ett av vitnene hadde sett mannen tidligere og mente at han denne kvelden gikk mer ustødig enn normalt.

Lister tingrett mente det ikke forelå noen formildende omstendigheter.

I tillegg til promillekjøringen, er mannen dømt for å ha kjørt bil uten førerkort. Dette skjedde noen uker etter promillekjøringen, da mannens førerkort fremdeles var beslaglagt. Mannen er også dømt til å betale saksomkostninger.