MANDAL: — To menn i alderen 19 og 22 år er pågrepet uten dramatikk etter båtulykken i Mandal natt til søndag, forteller etterforskningsleder Tor Åge Tronstad. De ble pågrepet i sentrum av byen i ettermiddag.

Mennene er kjenninger av politiet og begge har avlagt omfattende prøver for å teste om de opererte båten i ruspåvirket tilstand.

LES OGSÅ: 18-åring ustabil og alvorlig skadet

Kjørte over båten

— De to mennene kom ut av havna i Mandal i veldig stor fart, om de ikke så den andre båten er uklart, båten med de to pågrepne traff plastbåten med ungdommene midt på og kjørte over den lille båten.

Den 18 gamle mannen falt over bord, og han ble funnet fastlåst i propellen, den andre båten har deretter stukket av, forteller Tronstad.

(Les mer under bildet)

Her gjennomfører ambulansepersonell livreddende førstehjelp på 18-åringen. Foto: Tarald Reinholt Aas. Foto: Tarald Reinholt Aas

Redningsaksjon

Brannvesenet og politi kom meget raskt til stedet og fikk meget raskt hentet opp den skadde 18-åringen.

– Dykkere kastet seg uti vannet med en gang og fikk gutten opp på land. Her begynte de så med gjenopplivning og fikk etter hvert stabile hjerteslag hos den tilskadekommne. Han ble deretter kjørt til akutten på Sørlandet Sykehus, forteller Tronstad.

Foreløpig siktelse

— Foreløpig er det veldig tidlig i saken. Den ene er akkurat pågrepet. Rutinemessig blir det tatt prøver av personene, så får man ta ut en endelig siktelse etter hvert, sier jourhavende politijurist, Unni Guldberg, til fvn.no.

Mennene er så langt siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 238, som omhandler uaktsom bruk av motorvogn for å påføre betydelig skade på personer. Strafferammen er inntil tre års fengsel.