KRISTIANSAND: Med hunden Kenzo etter seg, klarte 19-åringen å redde seg ut før bilen stod i flammer i Presteheia-tunnelen lørdag kveld. Fra tunnelåpningen så hun flammene stå nesten i taket.

— Jeg var redd for at bensinen skulle begynne å brenne. Jeg hadde nesten full tank, og fryktet at bilen kunne eksplodere. Flammene gikk nesten opp til taket i tunnelen, sier Karoline Erstad til fvn.no.

Forsøkte å trille ut

19-åringen skulle på overnattingsbesøk, og kom kjørende fra Gimlekollen mot Kristiansand sentrum da hun midtveis i Presteheia-tunnelen merket at motoren fusket.

— Jeg hadde god fart, og forsøkte å trille ut av tunnelen. Jeg kom meg nesten til tunnelåpningen før bilen stoppet. Plutselig var det røyk overalt. Jeg tenkte at jeg bare måtte komme meg ut. Jeg tok med meg hunden og løp, og kort tid etter begynte bilen å brenne, forteller hun.

Les også: - Så folk løpe ut i panikk

Bilen, en Volkswagen Passat 90-modell, var Karolines første bil. Hun kjøpte den for ti måneder siden.

— Det var trist å se den gå opp i flammer, medgir hun.

Folk løp fra bilene

En forbipasserende bilfører stoppet for å hjelpe. Vedkommende kontaktet brannvesenet, som ankom stedet etter kort tid. De fikk slukket brannen uten at noen personer kom til skade.

— Det kom også en buss forbi. En av passasjerene kom løpende med brannslukningsapparat, men han så fort at det ikke nyttet, forteller Karoline Erstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKREKKOPPLEVELSE: Karoline Erstad kjenner at opplevelsen fortsatt sitter i, et døgn etter at bilen hennes begynte å brenne. (Foto: Lars Kristian Larsen) Foto: Lars Kristian Larsen

Flere bilførere kjente røyklukt da de kom kjørende inn i tunnelen fra andre siden. Noen snudde bilene, mens andre forlot bilen inne i tunnelen. En bilfører sperret tunnelåpningen ved Gimlemoen, slik at ikke flere kjørte inn i tunnelen.

Ifølge brannvesenet fungerte utluftingen i tunnelen bra, noe som ikke gjorde det nødvendig med annen utlufting. Tunnelen var stengt i en halvtime mens redningsmannskapet jobbet på stedet.

— Kom gnister

Foreløpig er årsaken til brannen uklar. Bilen, som ble totalskadet, ble kjørt til Falck på Dalane.

Heller ikke bileieren har noen formening om hvorfor brannen startet.

— Jeg så det kom gnister under bilen. Det så ut som det var noe olje der, sier Karoline, som opplevde sekundene etter at hun kom seg ut fra bilen som rimelig kaotisk.

— Hunden stakk av, men jeg fikk etter hvert tak i den igjen. Sammen med bilføreren som kom først til stedet, trekte jeg meg litt unna. Vi stod og så på brannen på avstand, forteller hun.

19-åringen måtte konstatere at klær og diverse eiendeler gikk tapt i brannen, men er glad for at det bare ble materielle skader. Enn så lenge må hun imidlertid klare seg uten bil.

— Jeg har ikke råd til ny bil nå. Jeg får se hvor mye jeg får igjen på forsikringen. Heldigvis hadde jeg delkasko, sier hun.

TOTALSKADET: Bilen, en Volkswagen Passat, ble fullstendig utbrent i brannen. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad