KRISTIANSAND: Politiet fikk melding om det spesielle funnet fra Tollvesenet i Kristiansand klokken 16.08 lørdag ettermiddag.

— Hun ble funnet i bagasjerommet på en Renault Clio, opplyser vaktsjef ved Tollvesenet Region Sør, Ellinor Vedal, til fvn.no.

Smugleforsøket ble oppdaget omkring klokken 16 lørdag ettermiddag da den litausk registrerte bilen ble vinket inn til nærmere kontroll på havna i Kristiansand. De to litauske mennene på 50 og 51 år ble sendt inn i kontrollhallen da Tollvesenet bestemte seg for å undersøke bilen nærmere og fant en 38 år gammel kvinne i bagasjerommet på bilen.

Kvinnen skal opprinnelig være fra Georgia.

Forkommen og fortvilet

  • Kvinnen var skikkelig forkommen, hun grein og kunne svært lite engelsk, forteller Vedal til fvn.no.

På spørsmål om hvor lenge kvinnen hadde oppholdt seg i bilen ga hun til svar at hun hadde ligget i bilen i fem timer.

Bagasjerommet skal ha vært svært varmt og kvinnen hadde kun en lite vannflaske å forsyne seg av.

— Hun var hoven og forkommen, og fortvilt og kunne ikke forklare seg, sier Vedal og karakteriserer kvinnen var et forholdsvis stort menneske.

— Vi skjønner ikke hvordan hun fikk plass i den lille bilen.

Den 38 år gamle kvinnen hadde ifølge Tollvesenet nærmest ikke blodomløp etter å ha ligget i det lille bagasjerommet.

Oppga at de var turister

De to litauske mennene oppga på sin side at de var turister og skulle være i landet i to dager. De hadde imidlertid ingen returbillett og kunne ikke gjøre rede for hvor i landet de skulle oppholde seg de nærmeste to dagene.

— De er alle pågrepet og blir sittende i arrest til det blir foretatt avhør, opplyser operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet er avhengig av tolk for å kunne avhøre de tre.

Ifølge operasjonslederen er det uvisst når de tre vil bli avhørt.