MANDAL GISMERØYA— På et tidspunkt vil også vi merke færre bestillinger av båter. Da er det viktig å prøve å ha flere bein å stå på, sier administrerende direktør Bjørn W. Fjellhaugen.Selskapet har nå tatt i bruk den flunkende nye hallen og administrasjonsbygg på Gismerøya. Anlegget skal på sikt helt erstatte bygningene på Vestnes som i sin tid ble brukt av tyskerne som flyhangar under krigen.100 millioner kroner er investert i den 40 mål store tomten på Gismerøya. Kontorlokalene måler 1600 kvadratmeter i boligflate.Den store hallen er på 2800 kvadratmeter og er 23 meter høy, mer enn det dobbelte av takhøyden til den gamle hallen på Vestnes der vinden blåste tvers igjennom.- Det nye anlegget er skreddersydd våre behov. Mens vi før måtte bygge båtmoduler på utsiden av bygget, slipper vi slikt her, sier Fjellhaugen. Og mens de før ikke kunne bygge lengre båter enn 45 meter, er begrensningen nå 60 meter. DYPVANNSKAI.

En av de største fordelene på Gismerøya er at verftet nå slipper å tenke på om båtene komme seg forbi Bankebroa på Vestnes. En ti meter dyp kai rett på utsiden gjør at verftet kan ta det aller meste av båter. Denne kaia som vender seg rett ut mot åpne havet, åpner for det Fjellhaugen sier en ny fot å stå på for verftet, nemlig ad hoc-oppdrag. - Vi vil kunne ta inn båter som trenger kjappe reparasjoner eller ombygginger som haster, sier han.Dessuten tror Fjellhaugen at oppdragene fra offshoreindustrien vil øke på. Akkurat nå bygger verftet en stor boligmodul for Statoil. BOR I FLY.

Direktøren har sitt andre hjem om bord i et fly til eller fra fjerne Østen som Iran og Kina der verftet har solgt en rekke båter til de siste årene. I forrige uke var han i Emiratene. - Vi tror disse landene betyr et voksende marked for oss. Spesialbåter for oljeindustrien vil bli et stor behov i Gulfen, sier han.Fortsatt er Vestnes-anlegget i bruk der det for tiden er åtte båter under bygging. Men i løpet av et par år er meningen at all virksomhet skal over tid Gismerøya - også den virksomheten som er på Båtservice verft på Malmø. - Vi planlegger å bygge en mindre hall til for å huse all virksomhet, i tillegg til et bygg til for å få inn elektronikkdelen vår, sier Fjellhaugen.Tekst: Jarle R. Martinsen jarle.martinsen@fvn.no - 38 27 17 45