KRISTIANSAND: — Han skal ha vært misfornøyd med behandlingen han fikk på en restaurant, og hoppet på sjøen og laget leven, sier operasjonsleder Roar Hansen i Agder politidistrikt.

Mannen, som ifølge Hansen skal være en engelskmann, dukket under flere av båtene som lå fortøyd ved fiskebrygga, og nektet å etterkomme politiets anmodning om å komme på land. Mannen hoppet i sjøen ved fiskebrygga, og svømte deretter rundt i sjøen. Ifølge et av vitnene til episoden skal han ha vært delvis oppe i noen av båtene på stedet, for deretter å hoppe ut i vannet igjen.

Ifølge samme vitne skal han også ha skreket at han hadde planer om å svømme tilbake til England.

— Vi har sendt brannvesenet til stedet med dykkere, og har nå stengt av hele sundet. Så lenge han ikke vil opp av vannet frivillig er det ikke så lett å få dratt ham opp i en båt, opplyste Hansen klokken 17 torsdag ettermiddag.

Politiet ble sendt til stedet klokken 16.14. Klokken 17 svømte mannen i retning Silokaia, og politiet bestemte seg da for å stenge av hele sundet.

— Vi kan ikke risikere at han kommer til skade, og har av den grunn sendt dykkere til stedet.

Circa klokken 17.15 fikk brannvesenet mannen trygt ombord i båten.

— Han blir nå tatt med inn til til tørk på stasjonen, både på den ene og den andre måten, sier Hansen.

Ifølge Hansen kan mannen trolig vente seg et forelegg for ordensforstyrrelse. Politiet har ikke klart å få rede på hvorfor mannen bestemte seg for å hoppe på sjøen.

— Han var vel ute etter litt oppmerksomhet, og det fikk han jo, sier Hansen.