KRISTIANSAND: For ti uker siden ble fire ulveunger født i Dyreparken. Verken like unikt eller sensasjonelt er ulvefødsel i forhold til løvefødsel, men interessen blant mange er likevel stor.

– Hvor er de store løvene, ropte en av de små som fulgte foringen klokken 13 tirsdag. Med to store kjøttstykker på menyen håpte flere hundre personer på at hele ulvefamilien skulle ta turen for å spise, men så heldig var ikke de som gjestet foringsseansen.

Bare ulveforeldrene Loke og Frøya dristet seg fram for å forsyne seg tirsdag, men i tiden fremover vil trolig også de stadig mer livlige ulveungene vise seg mer fram.

– Det er ikke så lett å få de fram på foringene enda, men det er noe vi må regne med. De er mye framme etter foringen, men kommer ikke helt ned til gangbroa enda, sier dyrepasser Olav Åsland, som har mye av det daglige ansvaret for de seks ulvene.

Dyrepasseren forteller at ulvene gjerne viser seg fram, men helst tidlig på kvelden. Mye har skjedd med ungene siden de ble oppdaget i slutten av mai.

– Det går veldig greit med dem. De vokser mye og har forandret seg skikkelig. De er nå cirka ti uker gamle, og alle er friske og fine, sier Åsland.

Også sjef for dyrepasserne i parken, Rolf Arne Ølberg, er godt fornøyd med situasjonen i parken for tiden.

– De har holdt seg skjult, men har kommet fram stadig mer på kvelden den siste tiden, sier Ølberg, som legger til at ulveungene holder seg skjult i skogen på dagtid.

Tiden i ro og fordragelighet er imidlertid snart slutt.

– De er ute og oppdager verden hver dag, sier han.