Kl. 13.00: Andreas Thorkildsen, spydfinale

14.18 Pitkämäki kaster ikke lenger enn Thorkildsen, og Andreas Thorkildsen har vunnet gull!

14.17 Nå er det bare Pitkämäki som kan ta fra Thorkildsen gullmedaljen. Han står klar til å kaste.

14.16 Ainars Kovals fra Latvia går overraskende opp på andreplass med et kast på 86,64 meter.

14.11 Andreas Thorkildsen er på plass igjen. Han kaster over 90 meter! Ny olympisk rekord: 90,57 meter!

14.09 Finnen Jarvenpaa kastet et meget langt kast, men stupte over streken.

14.08 Pitkämäki er klar for sitt femte kast. Spydet lander ikke langt nok, og finnen velger å gjøre kastet dødt.

14.05 Andreas Thorkildsens fjerde kast går 85,13 meter.

14.01 Pitkämäki får litt bedre sving på det, og kaster 85,83 meter. Men det er fortsatt kortere enn Thorkildsens nest lengste kart.

13.58 Fjerde omgang er i gang.

13.49 Thorkildsen kaster igjen, og denne gangen lander spydet på 87,93. Det er årsbeste for kristiansanderen.

13.36 Thorkildsen kaster sitt andre kast. Det lander på 85,91 meter. Kristiansanderen har nå konkurransens to lengste kast.

13.29 Pitkämäki kaster sitt andre kast, men trår med vilje over streken slik at kastet blir dødt.

13.20 Andreas Thorkildsens første kast ender med 84,72 og går opp i ledelsen.

13.19 Thorkildsen står klar.

13.18 Jarvenpaa fra Finland kaster 83,95 meter og tar ledelsen foran Pitkamaki.

13.13 Tero Pitkämäki, som er Thorkildsens argeste konkurrent, kaster sitt første kast som nummer fem. Det blir under 85 meter.

13.10 Spydfinalen er i gang. Thorkildsen kaster som nummer ti.

--- Kl. 10.00: Kristine Lunde og Katrine Lunde Haraldsen, Norge-Russland håndballfinale

Andre omgang:

60.00 Norge har tatt OL-gull! De vant 34-27. 58.43 Norge har sikret OL-gull. 34-26. 55.28 Nøstvold setter inn 32-22. Russerne ser resignerte ut.

50.23 Timeout. Russlands trener holder pekefingeren i været og roper til spillerne. 30-21. 48.30 Sørlie Lybekk sikrer nimålsledelse for Norge. 29-20. 45.57 Russland scorer på kontring, og Tonje Larsen ligger nede etter å ha fått en hånd i ansiktet. 26-19. 41.35 Lunde Haraldsen bytter for første gang plass med reservekeeper Grimsbø til straffekast, og hun redder. 24-17. 39.26 Hammerseng scorer sitt andre mål for dagen på en retur, og Norge leder nå 23-16. 34.36 Ragnhild Aamodt spilles fri på høyrekanten og setter ballen trygt i lengste hjørne. 21-14. 32.52 Riegelhuth scorer på straffekast, og nå leder Norge med syv mål. 20-13. 31.40 Tonje Larsen finter seg igjennom og setter inn 19-13. Første omgang:

30.00 PAUSE. Russland har kommet mer med på slutten av kampen, men Norge må si seg godt fornøyd med femmålsledelse i en OL-finale.

29.35 Kristine Lunde misser på et innspill til strekspilleren, og sender ballen rett i hendene til Russland. 18-13. 27.37 Klokka stoppes fordi det står at Norge har fått fire minutters utvisning på tavla i hallen. Sekretariatet retter det til to minutter.

27.25 Aamodt får to minutters utvisning. Norge tar timeout på 18-12. 24.45 Kristine Lunde får seg en smell av en russisk spiller når Norge er i angrep. Hun ligger nede en stund, men kommer seg opp igjen og spiller videre.

24.10 Russland får satt inn et mål bak Lunde Haraldsen, og det står 17-10. 18.50 Kristine Lunde kommer inn på banen, men starter i angrep, i motsetning til hva assistenttreneren sa i forkant av kampen. Norge blir avblåst for angrepsfeil på stillingen 14-6. 16.40 Katja Nyberg har kommet på banen i det norske angrepet. Men det er Nøstvold som setter inn 14-4. Norge leder med utrolige ti mål.

12.40 Karoline Dyhre Breivang får gult kort etter å ha taklet stygt. Straffekast til Russland, men Lunde Haraldsen redder! Nå har hun reddet 7 av 20 straffer i OL. 11-3. 08.56 Riegelhuth setter inn straffekast og fører Norge til 9-2-ledelse. Kristine Lunde sitter på benken.

06.28 Tonje Larsen setter inn 7-1, og Norge ser ut til å lykkes meget godt med taktikken så langt. Godt forsvar og raske kontringer fra de norske kvinnene har preget de første minuttene.

05.18 Russlands trener tar timeout på stillingen 6-1, og skriker sint til spillerne sine.

04.39 Katrine Lunde Haraldsen har åpnet flott i mål, og har så langt bare sluppet inn ett mål. Etter at hun redder på stillingen 4-1, sender hun ballen oppover banen og nordmennene setter inn 5-1. 03.03 Drømmestart for Norge. Gro Hammerseng setter inn et kontringsmål alene med keeper, og Norge leder 3-0. 01.19 Russland får kampens første utvisning.

00.01 Kampen er i gang. Katrine Lunde Haraldsen står i mål for Norge.

--- Kl. 09.30: Eirik Verås Larsen, finale K1500 meter

Adam van Koeverden leder fra start. Verås Larsen ligger nest sist i feltet.

Midtveis leder van Koeverden fortsatt, han ligger en båtlengde foran de andre.

Verås Larsen kommer som sterkt på slutten, men det holder ikke inn. Vinneren blir Ken Wallace fra Australia. Verås Larsen blir nummer fire, etter å ha kjørt i mål 0,7 sekunder bak Wallace.

Van Koeverden fra Canada måtte se seg slått med 0,3 sekunder av Wallace. På tredjeplass kom Tim Brabants fra Storbritannia.