LYNGDAL: — Jeg fikk så mye adrenalin i kroppen at jeg nesten svimte av. Det var en durabelig kamp, forteller en helt skjelven 55-åring til fvn.no.

Rastløs

Torsdag formiddag kjente Ødegård at han ble rastløs i kroppen, og foreslo for kona at han skulle ta seg en fisketur i Lygna. Det kommer han aldri til å angre på.

— Jeg la ut flua, og etter kort tid stod det bom stille midt i elva. Det var akkurat som om flua hadde satt seg fast i bunnen. Samtidig kjenner jeg Lygna såpass godt at det ikke kunne stemme at kroken hadde satt seg fast. Etter hvert begynte snøret å bevege seg. Da skjønte jeg at jeg hadde en stor fisk på kroken, sier Ødegård til fvn.no.

Men at han var i ferd med å dra i land kanskje Sørlandets største laks noen sinne, hadde ikke Ødegård i sine tanker. Forrige lakserekord i Lygna var på 14,2 kilo. Ødegård passerer dermed rekorden fra 2004 med utrolig 3,4 kilo.

Rettferdig kamp

— Som regel taper man kampen mot så stor fisk. I min tid som fisker har jeg sikkert mistet ti store laks. Jeg bruker aldri hov eller klepp for jeg mener fisken skal ha mulighet til å komme seg unna, og at kampen skal være rettferdig. Men denne gangen vant jeg, stråler Ødegård.

Men det var ingen lett kamp som skulle utvinnes på Rudjord i Lygna torsdag ettermiddag. Laksen bet på ved 13-tiden, og basketaket var ikke over før det var gått en god time. Ødegård kjente at kroppen var helt tappet for krefter da laksen endelig lå på land.

— Det var et utrolig strev da den ruste av gårde. Men da jeg fikk nærkontakt med fisken skjønte jeg at det var snakk om en sværing. Og da den kom enda nærmere gikk det opp for meg at det kunne være en rekordfisk, sier Ødegård.

Tålmodighen

55-åringen har mange år på baken som laksefisker, og innser at han har hatt flaks.

— Hadde fisken bitt på kroken litt lenger oppe i elva hvor det er større stryk, hadde jeg trolig mistet den. Heldigvis svømte fisken ned i et høl hvor jeg kunne utvinne kampen. I tillegg hoppet den aldri over vannskorpen. Dermed unngikk jeg at den slet snøret, sier rekordholderen.

55-åringen mener likevel at flere år som sportsfisker har lært han en viktig lekse.

— Man må ha tålmodighet når man fisker. Det hadde jeg i dette tilfellet, og dermed gikk det bra, sier Ødegård.