KRISTIANSAND: 27. mai skulle 29-åringen møte opp til rettssak i Kristiansand tingrett hvor han selv var tiltalt for knivtrusler. Utenfor inngangen til tinghuset truet han sin egen stemor og skal ha uttalt ”f*** er du også innblandet i denne saken”.

Videre skal mannen ha knyttet neven og sagt ”tenk deg j**** nøye om hva du sier i retten og før du sier noe”. I dommen heter det at utsagnene fremmet slik frykt at vitnet ikke møtte i retten.

Dagen før rettssaken startet, 26. mai, finner retten det bevist at 29-åringen også truet involverte i samme rettssak. Da ble mannen som var fornærmet i den aktuelle rettssaken truet utenfor en forretning i Tollbodgata.

I tillegg til dette ble mannen tiltalt for å ha båret øks rundt i Kristiansands gater, kjøpt amfetamin, hasisj og fem Apodorm-tabletter. Disse forholdene erkjente mannen i tingretten.

Den tiltalte mannen er tidligere domfelt åtte ganger, blant annet for vold, trusler og bruk av kniv. Av allmennpreventive hensyn er det skjerpende for straffeutmåling.

Aktor la ned påstand om ti måneders fengsel, hvorav to måneder med betinget straff, men fikk ikke ønsket straff i retten. Dommer Per O. Refsalen og hans to meddommere fant grunn til å dømme mannen til åtte måneder fengsel med 60 dager betinget.