KRISTIANSAND: — Her er det helt taust enda, sier daglig leder Kai-Steinar Vangen i Gimlekollen Radio etter å ha stilt inn frekvens 101,2 på radioen.

Mandag morgen mistet både Radio Kristiansand, Radio Ung (begge på FM 106,9), Radio Filadelfia, Gimlekollen Radio og Studentradioen (alle på FM 101,2) signalet. Sentralen samler de fem lokalradioenes signaler, og videreformidler dem til de to senderne ved «Den Omvendte Båd».

Sender som normalt på 106,9

Radio Kristiansand og Radio Ung fikk signalene tilbake i 13-tiden tirsdag.

— Telenor opplyste at feilen skulle vært rettet til klokken 12 tirsdag, men signalet var på plass først klokken 13, opplyser daglig leder i Radio Kristiansand, Helge Martin Markussen.

Vangen i Gimlekollen Radio fikk beskjed om at kanalene som sender på 106,9 hadde fått signalene tilbake, og regnet derfor med at de kunne sende som normalt igjen også fra 101,2-frekvensen.

— Det er irriterende at den ene frekvensen er på, og den andre ikke. Jeg har ringt feilmeldingen til Telenor igjen, og håper de får oss på lufta innen kort tid, sier Vangen.

Mister viktig sendetid

Han synes det er en ubehagelig situasjon å være uten signal.

— For en radiokanal er det fryktelig lenge å være uten signal i over et døgn. Vi kan ikke gjøre annet enn å avvente situasjonen, sier han.

Lederen i Radio Kristiansand er også frustrert over å ha mistet viktig sendetid.

— For oss er morgenen hovedsendeflate, og tiden på døgnet hvor vi har flest lyttere, så dette passet veldig dårlig, sier Markussen.

Det er ennå ikke klart om radiokanalene vil kreve kompensasjon for tapte inntekter av Telenor.

— Feilen har først og fremst gått ut over kundene og annonsørene våre. Men alle som har kjøpt reklamespotter, skal få det de har betalt for. Det er også leit for lytterne våres at slike ting skjer, men vi kan ikke gardere oss mot det, sier Markussen.

— Vi prioriterer først å komme oss på lufta, så får vi evaluere hva vi gjør etterpå, sier Vangen.