GRIMSTAD: Søsteren til mannensom ble ranet i natt, Ruth Løvik (81), snakket i formiddag med sin bror på telefon fra Sørlandet sykehus Arendal, og forteller om de grove truslene han ble utsatt for.

86-åring kneblet og ranet

Politistasjonsjef Dagfinn Fløystad om ranet

Ransofferets søster forteller om ranet — Det er forferdelig, man kan tydeligvis ikke være trygg noen steder, sier hun om nattas hendelse.

Hennes 86 år gamle bror skal ha fortalt søsteren at han duppet av foran TV-en på kvelden, og våknet først da to menn i 30-årene sto over han og ropte "money money". Overfallet kan ha skjedd allerede i 20-21-tiden onsdag kveld.

Ropte etter penger

Til søsteren skal han ha omtalt de to mennene som mørke i håret, men lyse i huden. Ransmennene skal ha ropt "money money" til ransofferet, før han ble slått.

Verken mannen selv eller søsteren skal ha oversikt over hvordan han kom seg løs, men han kom seg omsider løs og fikk kontaktet AMK-sentralen.

Løvik hørte første gang om ranet på radio før hun hadde stått opp. På radioen ble det opplyst at en 87 år gammel mann var blitt ranet, men tenkte da ikke at det var hennes 86 år gamle bror som ble omtalt. Noen minutter senere ble hun oppringt av en felles bekjent, som fortalte om ranet.

- Må ha vært lokalkjente

En av mannens naboer tror lokalkjente folk må ha stått bak nattas frekke ran.

— Kjære vene, det kan da ikke være han, sa naboen, som ikke ønsker å stå fram med navn, da han hørte om ranet på radionyhetene torsdag morgen.

Til fvn.no forteller naboen, som ikke bor fast i barndomshjemmet, at han tror ransmennene må ha kjent til mannen spesielt godt. Mannen forteller at offerets søster bodde like i nærheten av broren for inntil for et par uker siden, og mistenker at lokalkjente kjeltringer kan ha utnyttet at hun flyttet fra stedet.

Fvn.no kommer tilbake med mer.