En 42 år gammel mann fra Arendal erkjente under fengslingsmøtet i tingretten torsdag at han hadde kjøpt 250 gram amfetamin for 15.000 kroner fra en 27 år gammel litauer. 42-åringen nekter imidlertid for å ha noen tilknytning til cirka 60 gram narkotika som ble funnet på hans arbeidsplass, og som politiet antar er kokain.

Gjennom spaning hadde politiet funnet ut at det på to forskjellige steder på Bråstad på Stoa ble gjemt narkotika i terrenget. På det ene stedet ble det lagt ned en kvart kilo. Dette partiet tok politiet vare på etter at innholdet var byttet ut med amfetaminlignende ”bøffestoff” og lagt tilbake. Melis eller druesukker brukes ofte av politiet ved slike operasjoner. Bare hundre meter unna lå det 1,6 kilo rent amfetamin.

Da stoffet ble hentet ble en 25 år gammel mann fra Arendal pågrepet. Både 25-åringen og 42-åringen er varetektsfengslet i fire uker.

Stoffet ble kjøpt av en 27 år gammel litauer. Han er varetektsfengslet i fire uker. En annen litauer, 24 år gammel, skal sitte to uker i varetekt. Etter det skal han fremstilles i retten i forbindelse med en tiltale om flere innbruddstyverier. Dette er tyverier som ble begått mens politiet spanet på litauerne. Politiet valgte imidlertid å la litauerne gjennomføre innbruddene fordi en pågripelse da kunne ha ødelagt etterforskningen av den alvorlige narkotikakriminaliteten.

Ytterligere to kvinner er siktet i saken. De to er kjærester til de to siktede fra Arendal.

Politiet i Arendal er for øvrig veldig opptatt av hvorfor det luktet så sterkt diesel av amfetaminpartiet på 1,6 som ble beslaglagt.

— Vi konstaterer at den 27 år gamle litaueren som nå er siktet har pleid tett omgang med en annen litauer, som nylig i Agder lagmannsrett ble dømt til 13 års fengsel for narkosmugling, sier politiadvokat Leif Aleksandersen. – Den domfelte litaueren hadde også befatning med amfetamin som det luktet diesel av. Hvorvidt det er en kobling her skal vi tenke litt nærmere på, sier Aleksandersen.