Se intervju med sjuåringens rektor

KRISTIANSAND: Andreklassen ved Nygård skole var i ferd med å avslutte badetimen fredag formiddag, da svømmeinstruktøren ved Kristiansand svømmehall oppdaget at sjuåringen var i ferd med å synke til bunnen.

– Han reagerte heldigvis umiddelbart. Så han fikk eleven raskt opp på land, forteller Gisle Johanssen, rektor ved Nygård skole.

Gutten pustet fremdeles da instruktøren fikk han på land. Han ble sendt rett til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Lekte

Andreklassen på 22 elever hadde svømming mellom 09.00 – 10.00 hver fredag morgen. Ifølge rektor Gisle Johanssen er siste del av timen avsatt til lek i bassenget, og det var da ulykken skjedde.

Det er vanligvis tre voksne til stede i svømmetimen, en svømmeinstruktør og lærere fra skolen. Da gutten ble oppdaget, var det fire voksne i svømmehallen. Det skyldes at en ny klasse var i ferd med å overta bassenget.

Gutten fikk derfor raskt hjelp, og svømmeinstruktøren og den ene læreren ble med gutten til sykehuset. Der var de helt til guttens foreldre kom senere på dagen.

Ifølge rektor kommer gutten til å være på sykehuset natten over.

Ekstra tiltak

Skolens personale ble informert like etter hendelsen i bassenget. Elevene i guttens klasse fikk oppfølging av ekstra personale som ble satt inn. Elevene fikk også med en lapp hjem der skolen informerte om det som hadde skjedd.

Les også: Syvåring funnet livløs i svømmebasseng