KRISTIANSAND: — Det var ikke noe greit da jeg fikk høre at det var henne. Jeg kjenner henne jo godt. Men jeg husker ingen ting av det. Jeg fikk vite om skytingen først da jeg satt i arresten, forteller 31-åringen fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

I går ettermiddag viste politiets kriminaltekniker, Lars Gustav Engemyr, Agder lagmannsrett omtrent hvordan 31-åringen stod da han fyrte av de to skuddene gjennom frontruten på bilen.

— Skuddene gikk gjennom vinduet, gjennom setet og en av kulene traff i kanalen på motsatt side. Skudd med et slikt våpen kan ta livet av en elg, for å si det slik, sa Engemyr.

EN FOT PÅ BAKKEN

Takket være at den 25 år gamle kvinnen fra Evje var på vei ut av bilen da 31-åringen løp mot den med våpenet hevet og fyrte av, reddet hun livet. For de to kulene ville ha truffet henne omtrent i mage- og brystregionen slik hun satt i passasjersetet. Det at hun hadde et bein på bakken da skuddene falt, reddet henne. Det viste dokumentasjonen for lagmannsretten.

31-åringen aksepterte dommen fra Kristiansand tingrett om uforsiktig omgang med skytevåpen med fare for andres liv. Han stod tiltalt for drapsforsøk. Aktor anket dommet, og 31-åringen sa seg i går ikke skyldig i forhold til tiltalen om drapsforsøk.

ALKOHOL OG VALIUM

— Jeg husker ingen ting fra denne kvelden. Jeg kjøpte to flasker brennevin og tre flasker rødvin på polet. Grunnen til at jeg ikke husker noe, er vel at jeg også tok noen valium, sa 31-åringen i sin forklaring i retten i går.

Hans forsvarer, Anita C. Jarvoll Hekneby, sa dette:

— Jeg bestrider ikke at det var min klient som skjøt. Dette er et spørsmål om den subjektive skyld, sa hun.

Skuddene ble avfyrt fra under en meters hold med en Browning Arms kaliber 22 pistol. Skudd fra et slikt skytevåpen kan være dødelig fra en betydelig lengre avstand. Funn av fragmenter i bilen viste at det ble skutt med blykuler.

To menn var lempet ut av huset, og den ene banket opp i tillegg da den aktuelle bilen kom inn på gårdsplassen i Flatebygd. Her var 31-åringen sammen med en venninne og sin 29 år gamle kamerat.

ROPTE «SKYT»

Ifølge tingrettsdommen har trolig de berusede mennene trodd at det var de samme mennene som kom tilbake. Derfor løp 31-åringen ut med våpenet, mens 29-åringen ropte «skyt!». 29-åringen visste ikke at det var kjæresten hans som var nær ved å bli drept av skuddene.

31-åringen fra Kristiansand erkjente i lagmannsretten i går at han har liten erfaring i skyting med pistol. Han anslo at han kanskje har skutt 100 skudd med den uregistrerte pistolen han hadde lånt av en kamerat, før skuddene gjennom bilvinduet.