KRISTIANSAND: 2604 helt arbeidsledige personer tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Blant de arbeidsledige er det 196 permitterte.

— Nedgangen i antall permitterte arbeidstakere skyldes at et par større permitteringer ved industribedrifter er over. Det er imidlertid usikre tider og bildet kan fort endre seg igjen, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund, i en pressemelding.

196 permitterte er en nedgang på 65 personer sammenliknet med juli, men en oppgang på 184 sammenliknet med for et år siden. I tillegg er det nå 174 personer som er delvis permitterte.

Når det kommer til langtidsledige så er det registrert 600 langtidsledige i august. Dette er en oppgang på 26 personer i forhold til juli, og det er 402 flere enn for et år siden. De langtidsledige utgjør nå 23 prosent av alle ledige i Vest-Agder.

— Veksten i antall langtidsledige er en utfordring og langtidsledige prioriteres i forhold til tiltak fra NAV sier Lund.

Ved utgangen av august var 411 personer i ordinære arbeidsmarkedstiltak i Vest-Agder. Dette er 104 flere enn i juli.

I Vest-Agder er det for tiden høyest ledighet i Kristiansand med 3,3 prosent. På andre- og tredjeplass ligger Farsund og Songdalen med henholdsvis 3,2 prosent og 3,1 prosent. Lavest ledighet i August er det i Åseral med 0,9 prosent.