Se stort bilde over omkjøringen her:

LILLESAND: — Det er vanskelig å beregne hvor mye ekstra tid det vil ta å kjøre om Birkeland, men folk må nok beregne god tid i ettermiddagsrushet. Da vil det kunne toppe seg en del, sier Jens Gunnar Andersen, seksjonsleder ved Statens Vegvesen i Aust-Agder, til fvn.no.

Med vanlig trafikk sier Andersen omkjøringen vanligvis tar 15 – 20 minutter. Med rush i tillegg tør han ikke si hvor lang tid det vil ta hjem fra jobb.

Frykter ikke kaos - Frykter du trafikk-kaos i ettermiddagstrafikken?

— Jeg frykter ikke kaos, men folk må beregne ekstra god tid, sier Andersen.

Han sier det er beklagelig at det skjedde så mange hendelser på en gang, men at de ikke tar sjansen på å åpne E 18 ved Østre Vallesverd før området er sikret.

Bilistene fra Kristiansand som skal til Lillesand må kjøre riksvei 41 fra Timenes om Birkeland og ned på riksvei 420 til Lillesand.

Dårlig skilting Det var tidligere i dag ikke skiltet at omkjøring var om Birkeland. Statens Vegvesen ba da Mesta om å forbedre skiltingen. Mesta står for dette arbeidet på vegne av vegvesenet. Ifølge Andersen skal nå skiltingen være bra.

I tillegg til omskiltingen, er det også manuell dirigering ved Østre Vallesverd.

— Det er en liten omvei på en skogsbilvei ved Trøe. Kan bilister velge denne veien?

— Nei, vi anbefaler ikke den veien. Vi vil ikke ha E 18-trafikken ned dit, men over Birkeland.

Det skal i dag ha vært voldsom trafikk nettopp den veien.

— Det er jo ikke så rart. Vanligvis passerer det 8000 – 10.000 biler i løpet av et døgn på E 18, og når all den trafikken går over der, vil det nok merkes, sier Jens Gunnar Andersen i Statens Vegvesen.