KRISTIANSAND/GRIMSTAD: Sakte, men sikkert går trailerkolonnen fram som planlagt.

På kveldens samarbeidsmøtet mellom politiet og vegvesenet er det i kveld besluttet å først hente ut alle trailerne som står fast i snøen på E 18. — Først skal trailerne ut, deretter skal veien brøytes, og så vil man i et nytt møte klokken 22.30 avgjøre om man skal slippe gjennom noe trafikk i begge retninger, sier politiet til fvn.no.

— En av kolonnene er nå i gang og har passert Lillesand, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no like før klokken 20.00. De fleste trailerne har stått på vent ved Østerholt mellom Grimstad og Arendal i dag.

En seks kilometer lang trailerkolonne åler seg nå ut av en veibit av E 18 som kan karakteriseres som en eneste lang snøfonn.

— Foreløpig ser det ut til at planen holder. Vi er spent på om vi greier å få tømt strekningen, sier Steinsland.

Men ikke alle vogntogene er med i kolonnen.

— Det er enkelttrailere som er dårlig skodd og disse står igjen. De må vi ta hånd om helt spesielt etterpå, sier Steinsland og påpeker at alle trailerne som nå kjører i kolonnen er riktig skodd for føret.

  • Hvor går veien videre for disse trailerne når de ankommer Kristiansand?

— De fleste trailerne skal videre vestover eller til ferja, opplyser Steinsland.

Først når trailerne som har stått på vent ved Østerholt er kjørt bort kan brøytebilene slippe til og gjøre sin jobb på strekningen, som har vært stengt siden i morges.