LILLESAND: Folk lå strødd over alt. Både stuer, salonger, bibliotek, møterom og garderober ble tatt i bruk i det gamle og erverdige hotellet, som allerede var full-booket av forretningsgjester.

— Etter åtte timer i bilkø på E-18 våget vi ikke å kjøre lenger. Vi ble rådet til å ta inn på hotell. Her er det virkelig hjerterom. Vi kan ikke få fullrost personalet for gjestfriheten vi møtte. Vi fikk dyner og puter og feltseng og sov godt i salongen her i 2. etasje, forteller Kirsten og Bjørn Holden fra Sandnes.

De var på vei til vinterferie på Hønefoss, og hadde heldigvis med både mat og vann i bilen.

Klokken halv to i natt bestemte de for at nok er nok.

— Da hadde vi sittet i bilen fra Kristiansand siden klokken 17.00. Alternativet var en natt i bilen, forteller ekteparet.

Da de ankom hotellet lå folk og sov spredt overalt. Hver ledige kvadratmeter var tatt i bruk for å gi husrom til vinterbilistene.

­ Nå blir vi på hotellet til E-18 åpner igjen. Vi hadde aldri drømt om at vi skulle sitte værfaste i Lillesand i 2007. For oss er Lillesand sommerbyen, sier Holden, som aldri har opplevd maken til uvær og trafikkaos.

­ Men vi var heldige som fikk husrom. Personalet visste ikke hva godt de skulle gjøre for oss. Vi fikk rikelig med mat og omtanke. Det gjorde godt, forteller Kirsten Holden.

Hotelleier Beate Töpfer forteller at det strømmet på med folk utover hele kvelden og natten.

­ Vi gjorde alt vi kunne for å hjelpe. Det skulle bare mangle, sier hotelleieren, som gikk hjem for å sove et par timer i to-tiden.

­ Da var det ikke en madrass å oppdrive på hotellet. Nærmere 40 barn og voksne var installert. Vi serverte brød og varm eggerøre etter hvert som de ankom og gjorde det beste ut av situasjonen, selv om hotellet allerede var fullt. Det var ikke vanskelig å leve seg inn i situasjonen og forstå at familiene hadde hatt en stri tørn i kaoset på vinterveien, sier hun.

Mange av gjestene benyttet formiddagen i går til å hvilke ut, andre måkte snø av bilene og venter nå på at E-18 skal åpne igjen.