VENNESLA: — Ingen ante hvordan det skulle bli og vi er nødt til å foreta justeringer, sier administrerende direktør Per Jåtog i det venneslabaserte, børsnoterte og Geir Drangsland-kontrollerte byggvarekonsernet Byggma ASA.

En første konsekvens er at 13 ansatte ved datterselskapet Uldal AS på Birkeland har fått permitteringsvarsel. Det skjer etter at Uldals bemanning allerede er redusert gjennom naturlig avgang.

— Ellers foreligger det ingen konkrete nedbemanningsplaner for konsernets nesten 1000 ansatte, opplyser Per Jåtog.

Svakere resultater

Byggmas ferske 3. kvartalstall viser svak omsetningsvekst fra samme periode i fjor, men langt svakere resultater. 3. kvartal isolert gir et overskudd før skatt på 700.000 kroner, mens årets ni første måneder samlet sett faktisk havner på minus 3,9 millioner. Blant lyspunktene er for øvrig pene tall fra Huntonit i Vennesla og Fibo Trespo i Lyngdal.

— Konjunkturnedgangen har vært større enn ventet og vi tror ikke lenger den er kortvarig, kommenterer hovedaksjonær og styreleder Geir Drangsland.

— Nybyggmarkedet er hardest truffet. Oppussingsmarkedet, som vi leverer mye til, er mindre berørt, fastslår både Drangsland og Jåtog.

Har investert mye

Sistnevnte legger til at Byggma-konsernet har investert mye de siste årene.

— Det betyr mer rasjonell produksjon og vi har nye produkter på gang som vi venter oss mye av. Men også høyere finanskostnader.