Hvis Anne Solsvik (27) får bestemme, blir det heroin på resept, Norge blir medlem av EU og det blir fri innvandring til landet. Både monarkiet og verneplikten avskaffes, statskirken oppløses og homofile får gifte seg.

Lederen av Unge Venstre er et svært frisinnet menneske; for enkeltmenneskets frihet og mot enhver form for moralisme. Andre ville kalt henne radikal. Selv foretrekker hun merkelappen «liberal». Denne helgen gjenvelges Anne Solsvik fra Arendal som leder av Unge Venstre.

Det var personligheten hennes som gjorde at Anne danket ut fem mannlige motkandidater til ledervervet i fjor. I år er hun eneste kandidat. Få er så flinke til å skape trygghet rundt seg som Anne. I store samlinger ser hun seg ut nye, litt usikre folk, og bruker pausen til å prate med dem heller enn å utveksle siste nytt med venner. Anne beskrives som samlende og særdeles ukomplisert, frittalende og åpen. Spør du, får du svar.

Av og til også uten at du spør. Som nyvalgt nestleder for noen år siden startet Anne eksempelvis bekjentskapet med topplederen med å si: «Du er den mest arrogante personen jeg har møtt i mitt liv». Ingen trenger lure på hvor de har Anne Solsvik.

Les mer i God Helg lørdag 11. oktober.