LILLESAND: Bmwen de to satt i var på vei vestover lang E 18 da den skar ut av veien, tippet rundt og landet på taket. Ifølge Agderposten tippet bilen rundt etter å ha truffet en fjellnabb ved siden av veien.

Da redningsmannskapene kom til ulykkesstedet lå de to fastklemt under bilen.

Bilen ble heist opp av mannskaper fra Grimstad bilberging, slik at helsepersonell kunne få hentet ut sjåføren og passasjeren. Det ble forsøkt gjenopplivning av 24-åringen, men livet hans sto ikke til å redde.

Den andre mannen kunne gå ut av bilen ved egen hjelp, og skal kun ha blitt lettere skadet.

24-åringen hadde ifølge Agderposten lånt bilen av ei venninne, og var på vei til noen kamerater i Lillesand.

Årsaken ukjent

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Bilen fikk store materiell skader som en følge av utforkjørselen, og deler fra vraket lå spredd over store avstander. Det er foreløpig uklart hvor høy farten har vært. Fartsgrensen på stedet er 100 km/t.

Etter det fvn.no kjenner til skal det ha vært glatt i veibanen da ulykken skjedde.

Politiet hadde søndag ettermiddag ikke gjennomført tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Ulykken skjedde rundt klokken 21 lørdag kveld og veien var stengt frem til klokken 22.30 mens redningsarbeidet pågikk.

Saken vil etterforskes videre mandag. Blant annet skal det gjøres tekniske undersøkelser av ulykkesbilen.

Første dødsulykke på ny E 18

Ulykken er den første med dødelig utfall på den nye E 18-strekningen mellom Kristiansand og Grimstad.

Det er Agder OPS Vegselskap som har driftsansvaret på strekningen.

— Agder OPS kommer selvfølgelig til å se på de konklusjonene som kan trekkes og om det er noen tiltak som skal ses på. Foreløpig er det en politisak, sier administrerende direktør Finn Aasmund Hobbesland i Agder OPS Vegselskap.

LANDET PÅ TAKET: Bilen fikk store materielle skader i utforkjørselen. Her blir bilen hentet opp av bilbergingsmannskaper etter ulykken. Foto: Morten Boswarva. Foto: Morten Boswarva (MMS)