LINDESNES: — Jeg tenkte at her skal jeg dø, men ba til Jesus om at han måtte redde meg, forteller den unge gutten fra sofaen, med to vinterdyner som bestemoren har pakket ham inn i.

Det var i går ettermiddag, like etter klokken 17 at Marius hadde laget en snøhule, like utenfor hjemmet i Vigeland sentrum. Mens bestemor Randi Salvesen holdt på å lage middag, skulle bare Marius finpusse litt på snøhulen før han skulle inn å spise sammen med familien.

— Da jeg skulle grave taket litt høyere raste alt sammen over meg. Heldigvis klarte jeg å bevege den ene hånda for å grave litt av snøen bort fra ansiktet, slik at jeg fikk puste. Jeg sparket helt vilt med beina som stakk ut av snøen, i håp om at noen skulle oppdage meg, sier Marius.

Oppdaget støvlene

Da bestemoren merket at barnebarnet ikke kom inn som avtalt til middag, ble hun engstelig og gikk ut for å se.

— Jeg kikket rundt, og fikk øye på to støvler som stakk ut av snøhaugen. Da jeg så at de ikke beveget seg fikk jeg helt skjelven. Men tenk om jeg ikke hadde sett støvlene, sier bestemoren.

Bestemoren varslet familien og de ansatte på matvareforretningen over veien. Moren, Nina Salvesen, som opplevde en mors største mareritt, takker alle som hjalp med å grave frem sønnen fra den tunge snøen.

— Jeg kan ikke få takket Ivan Sagebakken og de ansatte på Coop Prix nok. Det var også folk i området som kom løpende bort for å hjelpe, sier Nina Salvesen.

Marius var bevisstløs da han ble gravd fram fra snømassene. Moren anslår at sønnen var begravd under massene i rundt ti minutter.

Utenkelig

  • Det hele var så utenkelig og dramatisk. Tenk om han ikke hadde vært så nær huset. Da hadde han ikke vært her sammen med oss, sier moren.

— Jeg vil advare andre mot å lage snøhuler i store brøytefonner. Nå har vi opplevd hvor farlig det kan være, legger hun til.

Både ambulanse og politi hadde full uttrykning etter ulykken i går. I tillegg var luftambulansen satt i beredskap. Marius var nedkjølt etter ulykken, men kom til bevissthet kort tid etter at han ble gravd fram. Under dyna fra sofaen fikk den slitne unge gutten den ene telefonen etter den andre.

— Nå fikk han en telefon fra onkel Terje. Han pleier alltid å få Marius til å smile, forteller moren.

Kusinene Rebecca Salvesen (6) og Sarah Linn Salvesen (10) kom løpende over til familien da de hørte om ulykken. De var tydelig påvirket at det som hadde skjedd, men glade for å se at det gikk bra med fetteren.

Moren forteller at de allerede har informert lærerne på Nyplass skole om at Marius trenger noen dager å komme seg på etter den tøffe opplevelsen.

— Nå skal vi bare slappe av og kose oss, smiler Nina Salvesen.

BEGRAVD: I denne snøhaugen ble Marius Salvesen (11) i bevisstløs tilstand gravd fram. FOTO: Espen Sand