FLEKKEFJORD: Ifølge Aftenbladet er de fire siktede kamerater, som har hatt forskjellige roller i forbindelse med sprengladningen og eksplosjonen som kunne ha fått fatale konsekvenser.

En ung mann i 20 årene meldte seg frivillig for politiet få dager etter nyttårsaften og la kortene på bordet. Nå viser det seg at han ikke var alene.

— Den ene stilte boligen sin til disposisjon da bomben ble laget, den andre hadde kunnskapene som skulle til mens tredjemann fyrte av. Det var også en av de tre som skaffet ingrediensene. Noen av disse stammet fra et innbrudd i et dynamittlager i Kvinesdal i april i fjor, bekrefter påtaleleder Nils Grønås i Agder Politidistrikt til Aftenbladet.

Det var 28. april i fjor at en ung flekkefjordmann brøt seg inn i dynamittlageret til Nedrejord Maskin sammen med fire kamerater. Etter å ha klippet seg gjennom et nettinggjerde og brutt opp to ståldører, tømte de fem betongbunkeren for 1000 kilo dynamitt, 900 fenghetter og 96 meter lunte.

Mesteparten av sprengstoffet kom til rette etter at saken ble oppklart, men politiet fortalte til fvn.no at de likevel ikke så bort ifra at det kunne stamme fra samme lager.

Ifølge Grønås er det antagelig bare mannen som avfyrte ladningen som risikerer erstatningskrav.

Det ble gjort skader for flere hundre tusen kroner i forbindelse med avfyringen.

En fjerdemann skal ha innrømmet at han fjernet restene fra bombeproduksjonen.