SØGNE: Skrekkopplevelsen fikk jenta ved 11-tiden onsdag, da hun var på joggetur sammen med familiens lille hund, en cocker spaniel, rundt Tinntjønn.

— Schæferen angrep både meg og hunden vår, sier jenta til fvn.no.

De to hundene var begge i bånd, og ville hilse på hverandre. Plutselig gikk schæferen til angrep på den langt mindre cocker spanielen. Søgne-jenta forsøkte å redde sin hund. Da gikk schæferen til angrep også på henne.

— Jeg ble livredd og løp fra stedet med blødende lår, forteller jenta.

Mannen med den hissige schæferen ropte at jenta måtte stoppe.

— Jeg tror han ønsket å si unnskyld, men jeg ble så redd at jeg bare løp min vei, sier jenta.

Onsdag ettermiddag var hun hos legevakten for stivkrampesprøyte og antibiotikakur.

— I tillegg er jeg blitt lappet sammen så godt som mulig med bandasjer, sier jenta til fvn.no, som med gru tenker på hva som kunne skjedd dersom det var lillesøster på 6 år som ble angrepet av schæferen.

— Den hunden må de bare få avlivet med en gang, sier jentas far til fvn.no.

Må ikke avlives

Veterinær Nina Solvang ved Sørlandets Dyreklinikk sier til fvn.no at husdyr er bedre beskyttet av lovverket enn mennesker.

— Var det en sau som ble angrepet av schæferen, kunne saueeieren kreve hunden avlivet. Når et menneske blir angrepet, kan man derimot ikke kreve at hunden må bøte med livet, forklarer Solvang.

Solvang er overrasket over at hunden angrep jenta.

— Normalt er schæfere «feige», og ønsker å trekke seg bort fra fare. Det kan derimot tenkes at den vil forsvare seg ettersom den var i bånd, og ikke kunne komme unna, sier Solvang.

Saken er nå anmeldt til politiet.