KRISTIANSAND: I 2007 var fiskerene bekymret fordi smålaksen var så og si fraværende.

— Jeg fikk rapporter i går om at det var sett mye smålaks i Otra. Det spesielt gledelige er at den er observert såpass langt oppe som ved Vigeland, sier Stein Grønberg, fiskeentusiast og innehaver av Grønberg Sport i Kristiansand. Grønberg er en av dem som lever nærmest inn på sportsfiskermiljøet på Sørlandet, og treffer daglig ivrige, krye og fornøyde sportsfiskere i butikken.

Årets laksefiske i Otra startet 1. juni, og har dermed vart i omlag halvannen uke. I tillegg til to storlakser som ble tatt første uka, er ytterligere syv storlaks tatt så langt, viser offisielle tall fra Otra Laxefiskelag.

- Hvordan opplever du atmosfæren blant fiskerne, Grønberg?

— Folk er i en helt elektrisk stemning - både i forkant av starten 1. juni og nå utover i sesongen. Det er flest gutter og menn som fisker, men det er også en del jenter og damer som har fått øynene opp for laksefisket, sier Grønberg.

Les mer: Knallstart på pensjonisttilværelsen

Som i fjor

  • Vi opplever vel det generelle fisket omtrent som i 2007, sier sportsfisker Kenneth Mayer til fvn.no.

Også Stein Grønberg anser fisket om lag som i fjor.

— Mitt inntrykk er at sesongen har begynt bra. Hvis det fortsetter slik, blir det en flott sesong. Det er som i fjor i alle elvene, ettersom jeg forstår. Otra og Mandalselva har begynt fint, og det er tatt 50-60 fisk i Otra så langt. I mindre elver som Lygna og Audna behøves det derimot fortsatt en del nedbør for at vannstanden og fisket skal ta seg opp, sier Grønberg.