KVINESDAL: Ulykken skjedde da kvinnen, med tre passasjerer i bilen, var på vei hjem til Mandal etter et dansearrangement i Kvinedal 1. juli 2008. Kjørte lånt bil

Kvinnen hadde kjørt bilen på gamle E39, nåværende riksvei 461, fra Liknes, forbi Utsikten og stanset da hun kom til E39-krysset, hvor det er vikeplikt.

Da hun skulle krysse vestgående E39-løp for å fortsette østover, ble bilen truffet av et vogntog som kom østfra, og den langt mindre personbilen ble kastet over på andre siden av veien. Alle fire i personbilen pådro seg kraftige skader i sammenstøtet.

65-åringen har forklart at hun solgte sin egen bil i 2001, men at hun jevnlig har kjørt sin datters bil i tiden etter salget. Ulykkesbilen hadde hun derimot aldri kjørt før.

Innrømmer tabbe

Kvinnen har avgitt en uforbeholden tilståelse, og innrømmer at ulykken var hennes feil. 65-åringen sier videre at hun ikke husker å ha satt bilen i bevegelse. Hun forklarte at hun ventet på to biler som kom kom fra høyre, og at hun så en rød trailer et stykke unna på venstre side. Kvinnen hevder hun ikke så den hvite traileren som smalt inn i bilen hennes.

Lister tingrett tror på kvinnen. Retten finner ingen grunn til å tro at kvinnen skal ha kjørt ut foran vogntoget med overlegg, og anser det som formildende at kvinnen har innrømmet at hun ikke var våken nok i situasjonen. Hun leverte også, på eget initiativ, førerkortet sitt til politiet etter ulykken.

Kvinnen dømmes for å ikke ha vært tilstrekkelig aktpågivende i trafikken. Hun er dømt til 14 dagers betinget fengsel, og mister retten til å kjøre bil i 10 måneder. For å få førerkortet tilbake, må hun avlegge ny førerprøve.