KRISTIANSAND/ARENDAL: — Dette er for så vidt gode nyheter, for den forrige prognosen viste tunge, mørke gråværsskyer over Tromøya hver dag under Hove-festivalen, sier en smilende Albertsen til fvn.no.

Det er altså ikke bare gråværsskyer i horisonten. Litt sol vil det bli innimellom, mener meteorologen.

— Ja, disse nyeste prognosene vi har nå er litt lysere, men det er fortsatt vanskelig å fastslå noe helt sikkert, understreker Albertsen.

Også Meteorologisk Institutt melder grått vær over store deler av Sørlandet kommende uke.

Årsaken til gråværet er et lavtrykk som kommer inn over Nordsjøen, og som drar med seg en del regnvær.

Hove optimister

I Arendal tar festivalledelsen værvarselet med stor ro, og lar seg ikke stresse.

— Været ser jo uansett ut til å bli betraktelig bedre enn i fjor, sier presseansvarlig for Hovefestivalen, Gaute Drevdal.

— Det kan umulig bli verre en i fjor, og selv da storkoste folk seg! Vi fokuserer på å lage en festival som har godt nok innhold til at man ikke er avhengig av en bestemt værtype for å ha det moro.

- Hva lærte dere i fjor som dere nå tar med videre?

— At vi trengte flere tildekte områder og flere møbler! Vi har satt over 3000 brukte møbler ut på festivalområdet, og vi har mangedoblet sitteområdene som er under tak.

I tillegg blir naturen tatt i bruk som beskyttelse.

— Vi har flyttet mye av aktiviteten inn i skogen mellom scenen. Mest for å skape mer intim og sosial atmosfære, men det kommer jo også godt med hvis det skulle dryppe litt. I tillegg har vi naturligvis drenert det campingområdet hvor det samlet seg vann i fjor. Et annet element er at det er lagt opp til innendørsprogram fra teltscenen hver dag fra klokka16 til 03, sier Drevdal.