KRISTIANSAND: 50-åringen er tidligere straffedømt en rekke ganger for narkotikaovertredelser, kjøring i påvirket tilstand og for å ha kjørt uten førerkort en rekke ganger. I den siste dommen i Kristiansand tingrett, ble mannen dømt for fire tilfeller av kjøring i påvirket tilstand og for å ha kjørt uten førerkort samt tre tilfeller av trusler mot en medinnsatt og flere fengselsbetjenter.

Kjørte vinglete Mannen skal blant annet ha kjørt fra Haugesund til Kristiansand da han ble stoppet i Bygland. Etter å ha kjørt vinglete og unnsluppet en politipatrulje, parkerte 50-åringen på en butikk. Dette innrømte han å ha gjort for å unngå å bli stoppet av politiet. Han hadde nemlig kjørt uten førerkort, i tillegg til å være påvirket av narkotika. Da han senere ble stoppet av en politibetjent, påviste mannen hvor han hadde hasj og amfetamin i bilen.

Mens 50-åringen satt fengslet i Arendal for soning av en tidligere dom, truet han en medinnsatt. Han sa han ”skulle kontakte rasistvennene sine for å knuse den jævla negeren, og legge ham på trappa til fengselet. Han jævla negeren skal tas, han skal ikke få gå i fred. Dette er å oppfatte som en lovnad og jeg skal gjenta dette for førstebetjenten i morgen”. Han uttalte også til en kvinnelig fengselsbetjent: ”Jævla fitte, hvem tror du at du er”. Tiltalte forklarte at dette var helt bevisst, og at meningen var at dette skulle oppfattes som trusler. Han ønsket at det skulle bli en sak av det, for å rette oppmerksomheten mot forholdene ved Arendal fengsel.

Erkjente alle forhold Under rettssaken erkjente den tiltalte alle forholdene han var anklaget for. Aktor la ned påstand om fem måneders fengsel, samt en ubetinget bot på 24.000 kroner. Han la også ned påstand om at mannen skulle idømmes saksomkostninger etter rettens skjønn. Forsvarer Stian Trones Bråstein ba om at den tiltalte ble dømt på mildest mulig måte.

Mannen ble til slutt dømt til fengsel i fem måneder og en bot på 10.000 kroner. Han mistet også retten til å ha førerkort for resten av livet. På grunn av små inntekter, slapp mannen å betale saksomkostninger. Dommen var enstemmig.